Sneakermerk Courir wandelt Brussel binnen

De retailer van sneakers Courir komt naar België met winkels in Brussel
Foto: Courir webshop

De Franse sneakerretailer Courir komt naar België met eigen winkels. De twee eerste vestigingen open in Brussel, zowel in City 2 als aan de Elsensesteenweg.

 

België goede markt voor sneakers

De Belgische consument heeft interesse in sneakers, zien ze in Frankrijk bij Courir. De keten van schoenenwinkels, die zich specialiseert in modesneakers voor vooral vrouwen, komt dan ook naar België als onderdeel van haar internationale expansiestrategie. 


In eerste instantie opent Courir twee winkels in Brussel, meer bepaald in shoppingcenter City 2 en langs de recent heringerichte Elsensesteenweg. In City 2 krijgt het Franse merk een bruto commerciële oppervlakte van 400m² op de gelijkvloerse verdieping. Aan de Elsensesteenweg, die onlangs overdag werd omgeturnd tot een voetgangerszone, vestigt Courir zich op nummer 57, in een pand van 200m² commerciële ruimte op het gelijkvloers.


Dat laat CBRE weten, de vastgoedadviseur die de retailer begeleidt bij de Belgische intrede. Courir heeft op de Franse thuismarkt bijna 250 winkels, waaronder 50 in franchise, en nog 30 andere internationale verkooppunten. De internationale winkels bevinden zich tot nu toe in Spanje, Polen, Luxemburg, de Maghreb, het Midden-Oosten en de Franse overzeese departementen en gebieden.