Sports Direct wordt Frasers Group

Sports Direct wordt Frasers Group
Shutterstock.com

Het Britse Sports Direct, de verkoper van sportartikelen die is opgericht door de controversiële zakenman Mike Ashley, verandert zijn naam in Frasers Group.

 

House of Fraser

Sports Direct laat weten dat de rebranding eerst nog de goedkeuring moet krijgen van de aandeelhoudersvergadering op 16 december. De operatie wordt uitgevoerd "om het veranderende profiel en de consumentenpropositie van de groep weer te geven."

 

In augustus vorig jaar kocht Ashley de noodlijdende Britse warenhuisketen House of Fraser voor 90 miljoen pond (110 miljoen euro), een beslissing waarvan de ondernemer achteraf zei dat het mogelijk een vergissing is geweest.

 

Verheffingsstrategie

De keuze voor het nieuwe merk weerspiegelt wat Sports Direct de 'verheffingsstrategie' noemt, die de groep als geheel omvat. De rebranding volgt op een eerdere beslissing om vanaf volgend boekjaar ook luxe-lifestylewinkels van Frasers naar de winkelstraten te brengen. "De beslissing om de groep om te vormen als Frasers weerspiegelt het feit dat dit nieuwe, verheven concept de belangrijkste aandachtsgebieden voor de bredere business zal omvatten - iconische merken, beauty, sport en luxemode", citeert Reuters een bericht van de keten.

 

Sports Direct werd in 1982 door Ashley opgericht als een winkel in Maidenhead in het zuiden van Engeland. Er werken nu 29.400 mensen in twintig landen in zes bedrijfssegmenten.