Sports Direct ziet omzet fors stijgen

Sports Direct ziet omzet fors stijgen
Shutterstock.com

Sports Direct, de sportketen van de controversiële Britse zakenman Mike Ashley, zag in de eerste zes maanden van het boekjaar de omzet stijgen tot net boven de 2 miljard pond (2,4 miljard euro). Het concern verwacht ook dat een geschil met de Belgische fiscus "snel achter de rug zal zijn".

 

Groei door overnames

De omzet van de hele groep steeg in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 14% tot 2,04 miljard pond. Zonder overnames en bij constante wisselkoersen viel de omzet echter terug met 6,4%. De omzet van de afdeling "UK Sports Retail" (Sports Direct, Jack Wills, Game Digital, Evans Cycles en Sofa.com) steeg met 6,7% tot 1,2 miljard pond (1,5 miljard euro), maar ook deze groei was vooral het gevolg van overnames.

 

De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg met bijna 22% tot 181,2 miljoen pond (220 miljoen euro). Het concern zegt dat de "eerste tekenen van herstel" zichtbaar zijn bij het vorig jaar overgenomen en noodlijdende House of Fraser. Ook ging de winstgevendheid van de Europese retailtak erop vooruit.

 

Volgens Ashley is het geschil met de Belgische fiscus over achterstallige btw voor een bedrag van 674 miljoen euro bijna achter de rug, schrijft Retail Gazette. Hij verwacht dat er begin volgend jaar een beslissing valt in de zaak.