Stabiele resultaten voor Italiaanse modegroep OTB | RetailDetail

Stabiele resultaten voor Italiaanse groep achter Diesel

Stabiele resultaten voor Italiaanse groep achter Diesel

De Italiaanse modegroep OTB, moederbedrijf van merken als Diesel, Viktor&Rolf en Maison Margiela, heeft in 2016 gelijkaardige resultaten neergezet als in 2015. Vlaggenschip Diesel deed het minder goed, maar de premiummerken compenseerden.

 

Verlies bij Diesel

Voor de hele groep kwam in 2016 de omzet uit op 1,58 miljard euro, tegen 1,582 miljard euro in 2015. Ook de EBITDA bleef bij 68 miljoen euro vrijwel gelijk ten opzichte van jaar geleden. De geconsolideerde winst in 2015 was 3,5 miljoen euro: die steeg in 2016 licht naar 3,8 miljoen euro.

 

2016 was vooral een zwak jaar voor Diesel, het belangrijkste merk van de groep. Dat haalde in 2016 een omzet van 960 miljoen euro, maar door een strategische beslissing om het merk te herpositioneren op vlak distributie was er toch sprake van een verlies.

 

Groei bij premiummerken

Dat verlies werd wel goedgemaakt door de premium merken van de groep. Zo blijft Maison Margiela bezig aan een opmars en werd 2016 afgerond met een omzet van 135 miljoen euro. Bij Marni was er dan weer sprake van een tweecijferige groei, waardoor de totale omzet uitkwam op 170 miljoen euro. Viktor&Rolf profiteerde dan weer van de lancering van V&R Mariage: die collectie werd goed ontvangen en het doel is om in het tweede seizoen de omzet daar de verdubbelen.

 

Ook de online verkoop van de groei kende een tweecijferige groei en OTB Group wil in 2017 een aanzienlijk deel van zijn investeringen gebruiken om de digitale groei verder te ondersteunen.

 

Op geografisch gebied blijven de Verenigde Staten en Japan de belangrijkste markten en wist OTB stand te houden met al zijn merken in Europa. De komende tijd wil het bedrijf meer aandacht schenken aan Azië en met name aan China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top