Staking dreigt bij WE Fashion, dat vier winkels sluit

Staking dreigt bij WE Fashion, dat vier winkels sluit
Shutterstock.com

De Nederlandse modeketen WE Fashion sluit vier winkels in België, wat een verlies van ongeveer dertig banen met zich meebrengt. De vakbonden vrezen nog meer saneringen en dreigen met een eindejaarsstaking.

 

Geen collectief ontslag

Het gaat om de winkels van WE Fashion in de Brusselse Nieuwstraat, in Woluwe, in La Louvière en in Namen (die laatste is al twee maanden dicht). Na deze sluitingen houdt de modeketen nog slechts 5 winkels over in het Franstalige landsgedeelte, tegenover 17 in Vlaanderen. Volgens de vakbonden nam de directie de beslissing al voor de coronacrisis en worden de winkels één na één gesloten om een procedure van collectief ontslag te vermijden. Ze vrezen dat er nog meer sluitingen volgen, meldt La Libre.
 

Het vertrouwen is zoek, en daarom heeft de christelijke bediendenvakbond CNE een stakingsaanzegging ingediend voor de eindejaarsperiode. De Franstalige winkels zouden in de weken rond kerst en Nieuwjaar gesloten kunnen blijven. De collega’s in Vlaanderen moeten zich nog uitspreken over eventuele steun.