Stella McCartney kleeft bedrag op milieu-impact

Stella McCartney kleeft bedrag op milieu-impact

Modelabel Stella McCartney heeft voor het eerst een milieuwinst- en verliesrekening vrijgegeven. Daarin plakt het een waarde op de milieu-impact van het bedrijf. Die is in de afgelopen drie jaar opgelopen tot 5,5 miljoen euro.

 

Ecologische voetafdruk 35 procent lager

De milieu-impact van het modehuis bedraagt vandaag 7 procent meer dan drie jaar geleden, maar Stella McCartney wijt dat voornamelijk aan de sterke groei van het merk. In 2015 behaalde het bedrijf immers zijn beste resultaten sinds de oprichting in 2001.

 

De gemiddelde ecologische voetafdruk is de afgelopen drie jaar wel gedaald met 35 procent per kilogram aan gebruikt materiaal. De gemiddelde impact per kilo is nu 7,69 euro. In 2013 was dat nog 11,82 euro.

 

"Mode is een industrie die een belangrijke impact op de aarde heeft. Het gaat niet alleen om coole kleding en trends,” zegt Stella McCartney in reactie op de resultaten. “Ikzelf en mijn gehele team dagen onszelf en de industrie iedere dag uit: Wat kunnen we beter doen? Kunnen we verantwoordelijk en aansprakelijk zijn voor wat we doen en wat we maken? In de afgelopen drie jaar hebben we ons sterk ingezet voor het verminderen van de milieu-impact. We zijn niet perfect, maar we zullen deze inspanningen voortzetten.”