Sterk derde kwartaal voor Adidas | RetailDetail

Sterk derde kwartaal voor Adidas

Sterk derde kwartaal voor Adidas
Shutterstock

Sportkledingfabrikant Adidas heeft er een sterk derde kwartaal opzitten. De groei vertraagde dan wel ten opzichte van het vorige kwartaal, maar de operationele winst oversteeg de verwachtingen van analisten.

Opmars in China en online

De totale omzet van het Duitse sportbedrijf groeide met 8,7% naar 5,677 miljard euro, bij gelijke wisselkoersen was er zelfs een omzetgroei van 12%. Dat is wel fors minder dan de groei in het tweede kwartaal, toen de omzet er met 20% op vooruit ging. De grootste sprong maakt Adidas in China (+23,1%) en Noord-Amerika (+18,5%). In West-Europa was de omzetgroei met 6,3% een stuk kleiner. Niet overal waren er positieve resultaten: in Rusland tuimelde de omzet met 11,1% naar beneden, terwijl in Japan de omzet met 8,2% daalde. Voor wisselkoerseffecten ging de omzet in Japan er wel met 2,7% op vooruit.

 

Het merk Adidas groeide met 9,7% ten opzichte van een jaar eerder, maar bij Reebok daalde de omzet met 1,6%. E-commerce blijft een belangrijke groeifactor, want daar steeg de omzet met 39%.

 

Ondanks de ietwat teleurstellende groei wist Adidas de marges in het derde kwartaal op te drijven, waardoor de operationele winst met 34,6% groeide naar 795 miljoen euro. De nettowinst maakte een sprong van 36,1% naar 527 miljoen euro. “De strategische groeiregio’s van het bedrijf – Noord-Amerika, China en e-commerce – waren opnieuw de stuwende krachten van onze sterke prestatie in het derde kwartaal. We zijn vooral tevreden over de kwaliteit van onze groei, wat zich toont in de uitzonderlijke verbetering van de winstgevendheid in het derde kwartaal”, zegt CEO Kasper Rorsted.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

Back to top