Sterk derde kwartaal voor Adidas | RetailDetail

Sterk derde kwartaal voor Adidas

Sterk derde kwartaal voor Adidas
Shutterstock

Sportkledingfabrikant Adidas heeft er een sterk derde kwartaal opzitten. De groei vertraagde dan wel ten opzichte van het vorige kwartaal, maar de operationele winst oversteeg de verwachtingen van analisten.

Opmars in China en online

De totale omzet van het Duitse sportbedrijf groeide met 8,7% naar 5,677 miljard euro, bij gelijke wisselkoersen was er zelfs een omzetgroei van 12%. Dat is wel fors minder dan de groei in het tweede kwartaal, toen de omzet er met 20% op vooruit ging. De grootste sprong maakt Adidas in China (+23,1%) en Noord-Amerika (+18,5%). In West-Europa was de omzetgroei met 6,3% een stuk kleiner. Niet overal waren er positieve resultaten: in Rusland tuimelde de omzet met 11,1% naar beneden, terwijl in Japan de omzet met 8,2% daalde. Voor wisselkoerseffecten ging de omzet in Japan er wel met 2,7% op vooruit.

 

Het merk Adidas groeide met 9,7% ten opzichte van een jaar eerder, maar bij Reebok daalde de omzet met 1,6%. E-commerce blijft een belangrijke groeifactor, want daar steeg de omzet met 39%.

 

Ondanks de ietwat teleurstellende groei wist Adidas de marges in het derde kwartaal op te drijven, waardoor de operationele winst met 34,6% groeide naar 795 miljoen euro. De nettowinst maakte een sprong van 36,1% naar 527 miljoen euro. “De strategische groeiregio’s van het bedrijf – Noord-Amerika, China en e-commerce – waren opnieuw de stuwende krachten van onze sterke prestatie in het derde kwartaal. We zijn vooral tevreden over de kwaliteit van onze groei, wat zich toont in de uitzonderlijke verbetering van de winstgevendheid in het derde kwartaal”, zegt CEO Kasper Rorsted.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.