Sterk Europa stuwt resultaten Hugo Boss | RetailDetail

Sterk Europa stuwt resultaten Hugo Boss

Sterk Europa stuwt resultaten Hugo Boss
Shutterstock

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in het derde kwartaal de omzet met 1% zien stijgen naar 711 miljoen euro. De groei was vooral te danken aan sterke prestaties in Europa, waar de omzet met 4% steeg.

Sterke prestatie retaildivisie

De retailtak van Hugo Boss ging er in het derde kwartaal met 3% op vooruit naar 410 miljoen euro en op vergelijkbare basis was er zelfs sprake van een groei van 5%. De groothandelsactiviteiten kregen dan weer een tik van 3%: daar daalde de omzet naar 281 miljoen euro. De nettowinst bleef bij 80,3 miljoen euro stabiel ten opzichte van een jaar eerder.

 

“We zijn goed op weg om onze doelen voor 2017 te behalen en sommige zelfs te overstijgen”, zegt CEO Mark Langer. “Vooral de prestatie van onze eigen retaildivisie is bijzonder bevredigend. We maken goed vooruitgang in de herpositionering van BOSS en HUGO.” Toch kan Hugo Boss niet overal tevreden over zijn: in Noord- en Zuid-Amerika daalde de omzet met 8%, vooral vanwege bijzondere zwakke prestaties in de Verenigde Staten. Daar moest Hugo Boss een terugval slikken van 9%.

 

In Europa klonken helemaal andere geluiden: daar steeg de omzet met 4%, waarbij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux uitschieters waren. Die groei was te danken aan de verkoop in de eigen winkels, aangezien de groothandel achteruitboerde. In Azië profiteerde Hugo Boss dan weer van de verdere opmars in China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top