Suit Supply krijgt 40 miljoen euro staatsgarantie

Winkel van retailer Suit Supply in de Verenigde Staten
Foto: Ritu Manoj Jethani / Shutterstock.com

Suit Supply krijgt 40 miljoen euro aan overheidsgegarandeerde leningen. Ook de aandeelhouders van de verkoper van maatpakken injecteren nog eens 20 miljoen euro in het bedrijf, nadat de coronacrisis hard toesloeg.

 

Geen maatpakken in lockdown

De coronacrisis trof Suit Supply hard: de Nederlandse retailer in maatpakken moest de meeste van zijn internationale winkels tijdelijk sluiten, maar ook los daarvan kelderde de vraag doordat mensen maandenlang bijna niet naar kantoor of naar feestelijke gelegenheden hoefden. "Mensen die op de bank of in de tuin zitten hebben onze spullen niet nodig", zegt oprichter en CEO Fokke de Jong in het Financieele Dagblad.


Op 40 miljoen euro aan extra bankleningen krijgt het bedrijf daarom van de Nederlandse overheid staatsgarantie. Met dat systeem van staatssteun ten tijde van de coronacrisis staat de overheid garant voor 80% van het geleende bedrag. Suit Supply deed ook al beroep op staatssteun om tussen te komen in de loonkosten van werknemers tijdens de lockdown.


De twee aandeelhouders van de keten doen zelf ook een flinke duit in het zakje: topman Fokke de Jong injecteert 10 miljoen euro in zijn bedrijf, net als investeringsgroep en medeaandeelhouder NPM. Ondertussen ziet de retailer de vraag niettemin weer aantrekken. Een andere meevaller is dat de onverkochte voorraad zijn waarde gewoon behoudt: aangezien herenkostuums minder trendgevoelig zijn, denkt Suit Supply die nog te kunnen verkopen.