Textieldiscounter Takko op zoek naar nieuwe eigenaar

Textieldiscounter Takko op zoek naar nieuwe eigenaar
Shutterstock.com

De Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, hoofdaandeelhouder van de Duitse textieldiscounter Takko Fashion, is van plan die aandelen van de hand te doen. Na bijna negen jaar aan het roer willen de Britten hun Duitse keten met (lichte) winst verkopen.

 

1,4 miljard euro

Apax kocht Takko in het voorjaar van 2011 van Advent International, voor naar verluidt 1,3 miljard euro. Drie jaar eerder had dat bedrijf nochtans slechts 770 miljoen euro betaald voor de discountketen. Britse bronnen melden dat Apax nu rekent op een verkoopprijs van 1,4 miljard euro.

 

Na een periode van grote moeilijkheden als gevolg van zeer dure obligaties, managementwijzigingen en een verkeerd prijs- en assortimentbeleid, is Takko al enkele jaren weer economisch rendabel. Ook dit jaar verwacht de keten dat de positieve trend zich doorzet.

 

Takko-CEO Alexander Mattschull bevestigde indirect de stand van zaken aan TextilWirtschaft: "Onze eigenaar is een private-equityonderneming. Zoals gebruikelijk bij financiële investeerders, onderzoekt Apax alle mogelijkheden voor deze investering tegen de achtergrond van een positieve omzet- en winstontwikkeling."