Thuismarkt drukt resultaten Nike | RetailDetail

Thuismarkt drukt resultaten Nike

Thuismarkt drukt resultaten Nike
Shutterstock

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

 

Terugval Converse

De omzet van Nike kwam in het derde kwartaal uit op 9 miljard dollar (7,3 miljard euro). Dat is een groei van 7%, waarvan 4% dankzij wisselkoerseffecten. De groei was ook volledig te danken aan het merk Nike, waar de omzet met 4% steeg bij gelijke wisselkoersen. Bij Converse was er sprake van een daling van 8%. Het bedrijf groeide op vrijwel alle markten: +13% in de EMEA-zone (Europa, het Midden-Oosten en Afrika), +16% in China en +8% in de rest van Azië en Latijns-Amerika. In Noord-Amerika daalde de omzet dan weer met 4%, onder ander omwille van een terugval van 8% in de verkoop van schoenen.

 

Toch klinkt het bij Nike dat er in Noord-Amerika sprake is van verbetering: “Bij het sluiten van Q3 zien we een significante ommekeer in Noord-Amerika”, zegt CEO Mark Parker. De daling in Noord-Amerika is waarschijnlijk te wijten aan de sterke prestaties van eeuwige concurrent Adidas op die markt. Die zag de omzet daar in 2017 met 27% groeien.

 

Ondanks de hogere omzet maakte Nike wel een verlies van 921 miljoen dollar (750 miljoen euro). Dat verlies was het gevolg van een belastingwijziging in de Verenigde Staten, waardoor er meer belastingen moesten worden betaald. Zonder die nieuwe belastingen zou de winst gelijk gebleven zijn ten opzichte van een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.