Tiffany-aandeelhouders keuren overname goed

Foto: Shutterstock.com

De aandeelhouders van Tiffany & Co hebben hun zegen gegeven voor de overname door luxeconcern LVMH. Het was een bepaald hobbelig parcours, maar de duurste overname in de geschiedenis van de luxebranche wordt zo toch een feit.

 

Saga van 2020

Volgens LVMH hebben de aandeelhouders van Tiffany tijdens een virtuele vergadering de deal met een overweldigende meerderheid gesteund. De transactie, met een waarde van bijna 16 miljard dollar (13 miljard euro), zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond.

 

De goedkeuring is een belangrijke stap in de grootste overname ooit uit de luxe-industrie, een saga die al meer dan een jaar aansleept. LVMH en Tiffany sloten vorig jaar een deal, maar na het uitbreken van de coronapandemie probeerde Bernard Arnault alsnog onder de deal uit te komen. Langs weerskanten vlogen de verwijten heen en weer, maar uiteindelijk bereikten beide partijen eind oktober een nieuwe overeenkomst aan een iets lagere prijs. Het Franse concern zal nu 131,5 dollar per aandeel neertellen in plaats van de oorspronkelijk afgesproken 135 dollar per aandeel.

 

LVMH staat nu voor de de uitdaging om Tiffany te integreren. Analisten houden onder meer rekening met een productrevisie bij de juwelier, naast een mogelijke herziening van het winkelnetwerk en een agressievere digitale marketingstrategie. Volgens Bloomberg kunnen er ook veranderingen in het management op komst zijn, aangezien Arnault de neiging heeft zijn eigen getrouwen aan het roer van nieuwe bedrijven te plaatsen om zo het toezicht te verscherpen.