Toch (nog) geen uitverkoop bij ketens FNG

Merken van retail groep FNG
Foto: FNG

De winkels van FNG-ketens in België, zoals Brantano en CKS, zijn dit weekend toch niet heropend. Voorlopig is de geplande uitverkoop uitgesteld, mede omdat er een nieuwe overnamekandidaat is die aast op de voorraden.

 

Nieuwe overnamekandidaat?

Zaterdag zouden de Belgische winkels van modegroep FNG de deuren weer openen voor een uitverkoop, die minstens een week zou duren. Die plannen zijn echter uitgesteld, omdat er onvoldoende veiligheidspersoneel werd gevonden. Vakbond ACV Puls liet aan Belga weten dat het personeel gevraagd is om zijn kluisjes leeg te maken en de sleutels terug te geven.

 

Bij dochterketen Brantano is de uitverkoop zelfs helemaal geschrapt: volgens De Standaard is er voor de schoenenketen een nieuwe overnamekandidaat op de proppen gekomen. Dat er eerder wel sprake was van een liquidatieverkoop zou erop wijzen dat Deichmann (de eigenaar van schoenenketen Van Haren) als kandidaat overbleef, want deze had interesse in de panden maar niet in de voorraden. Nu zou een andere kandidaat dus wel op de voorraden azen, vandaar het afblazen van de uitverkoop. ACV Puls hoopt dat het voor Brantano alsnog een klassieke doorstart zal betekenen, waarbij de formule blijft bestaan. 

 

Voor de uitverkoop was er bij het personeel overigens sowieso al weinig animo, laat de vakbond weten, zeker na het Sodexo-debacle van vorige week. Toen nam Sodexo de maaltijdcheques van de Brantano-medewerkers terug omdat de facturen niet waren betaald. Volgens juristen is die terugname echter niet legaal. Het bedrijf laat nu weten de cheques terug te storten van zodra ze zijn betaald.

 

Volledige doorstart in Nederland?

In Nederland, waar FNG sinds vrijdag ook failliet is, zouden zich ondertussen meer dan vijf geïnteresseerde kopers hebben aangemeld. De curator hoopt er op een volledige doorstart.

 

"Het gaat om een substantieel aantal bedrijven dat zich bij de bewindvoerder heeft gemeld. Onze insteek is dat de Nederlandse ketens in z'n geheel door een andere partij worden overgenomen, maar uit de onderhandelingen zal moeten blijken of dat lukt", aldus woordvoerder Patrick van der Borden. De winkels blijven er ondertussen open.