Tom Tailor krijgt 100 miljoen euro staatssteun

Tom Tailor krijgt 100 miljoen euro staatssteun
Shutterstock.com

Tom Tailor heeft met zijn schuldeisers en de Duitse overheid een akkoord bereikt over financiële steun. De noodlijdende modeketen krijgt een bijkomende lening van 100 miljoen euro met staatsgarantie.

 

Staatswaarborg

Naast de extra kredietlijn van 100 miljoen euro, hebben de banken zich akkoord verklaard om de reeds bestaande financiering, goed voor een bedrag van zo’n 335 miljoen euro, te verlengen tot september 2024. De bijkomende middelen moeten de verdere ontwikkeling van het modelabel garanderen.

 

“Het merk Tom Tailor is  klaar voor een kick-start. En we zijn van plan om goed gebruik te maken van deze kans”, stelt managing director Gernot Lenz in een persbericht. Het merk wil onder meer investeren in de kwaliteit van zijn producten en meer inzetten op duurzaamheid. Verder wil het label zich meer richten op nieuwe markten in Zuidoost-Europa en de de online verkoop stimuleren. Er komt in de komende maanden ook een omvangrijk efficiëntieprogramma.

 

De nieuwe lening betekent niet dat alle problemen bij Tom Tailor Group nu plots opgelost zijn. Zustermerk Bonita komt niet in aanmerking voor financiële steun en is genoodzaakt om bescherming tegen schuldeisers aan te vragen. Maar die procedure zal geen invloed hebben op de ontwikkeling van het merk Tom Tailor, stelt het concern, en kan doorgaan zoals gepland. Bij Tom Tailor werken zo’n 3400 mensen. Bonita telt ongeveer 2400 medewerkers.