Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Tot 35 banen bedreigd op hoofdzetel Brantano

Op de hoofdzetel van schoenenketen Brantano in Erembodegem (bij Aalst) worden 30 à 35 van de 83 banen bedreigd door een collectief ontslag. Die intentie heeft de directie woensdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

Dan toch geen "walk in the park”

De overname van Brantano zal dan toch gepaard gaan met banenverlies, zegt Rita Liebens van de socialistische bediendebond BBTK aan persbureau Belga. Volgens de vakbondssecretaris is de teneur van de gesprekken langzaam maar zeker gewijzigd: “De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet.”

 

De zetel van Brantano verhuist van Erembodegem naar Mechelen. De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen. In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden, aldus nog Liebens. Volgende week zitten bonden en directie samen in het kader van de wet-Renault.

 

Brantano werd eind vorig jaar door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. De keten werd begin dit jaar overgenomen door de Nederlander Rens van de Schoor (R&S Retail Group - Miss Etam), Dieter Penninckx (FNG - Fred & Ginger e.v.a.) en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenketen. Intussen is Brantano definitief ingelijfd door R&S Retail Holding, die eerder deze maand de overname van FNG afrondde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.