Valentino doet bod op het Franse Balmain

Valentino doet bod op het Franse Balmain

Het Italiaanse modehuis Valentino heeft een bod van 500 miljoen euro gedaan op de Franse sectorgenoot Balmain. Balmain is sinds het overlijden van de voormalige eigenaar op zoek naar een overnemer.

Groei in populariteit

Valentino is momenteel zelf al eigendom van een conglomeraat dat in handen is van oliestaat Qatar. Daarnaast hebben ook een Chinese groep en een Amerikaanse investeerder hun interesse al geuit, meldt de Franse krant Les Echos.

 

Donderdag zullen de erfgenamen van de overleden Alain Hivelin beslissen of ze ingaan op één van de boden die werden uitgebracht. Het bod uit Qatar zou momenteel al het meeste kans maken, vooral aangezien het bod hoger is dan de schattingen van 300 tot 400 miljoen euro die eerder werden gemaakt.

 

Balmain werd in 1945 opgericht en kent sinds de aanstelling van Olivier Rousteing als creatief directeur een grote groei. Zo ging het onder andere samenwerkingen met H&M, Beyoncé en Rihanna aan. Momenteel heeft het modehuis een omzet van 120 miljoen euro, drie keer meer dan acht jaar geleden.