Valentino doet bod op het Franse Balmain

Valentino doet bod op het Franse Balmain

Het Italiaanse modehuis Valentino heeft een bod van 500 miljoen euro gedaan op de Franse sectorgenoot Balmain. Balmain is sinds het overlijden van de voormalige eigenaar op zoek naar een overnemer.

Groei in populariteit

Valentino is momenteel zelf al eigendom van een conglomeraat dat in handen is van oliestaat Qatar. Daarnaast hebben ook een Chinese groep en een Amerikaanse investeerder hun interesse al geuit, meldt de Franse krant Les Echos.

 

Donderdag zullen de erfgenamen van de overleden Alain Hivelin beslissen of ze ingaan op één van de boden die werden uitgebracht. Het bod uit Qatar zou momenteel al het meeste kans maken, vooral aangezien het bod hoger is dan de schattingen van 300 tot 400 miljoen euro die eerder werden gemaakt.

 

Balmain werd in 1945 opgericht en kent sinds de aanstelling van Olivier Rousteing als creatief directeur een grote groei. Zo ging het onder andere samenwerkingen met H&M, Beyoncé en Rihanna aan. Momenteel heeft het modehuis een omzet van 120 miljoen euro, drie keer meer dan acht jaar geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Kijkshop verandert van eigenaar

04/12/2017

Winkelketen Kijkshop is van eigenaar veranderd: het Zweedse investeringsbedrijf LPCA heeft al zijn aandelen van verkocht aan zijn landgenoten van SparkistanStClemens.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top