Valentino doet bod op het Franse Balmain | RetailDetail

Valentino doet bod op het Franse Balmain

Valentino doet bod op het Franse Balmain

Het Italiaanse modehuis Valentino heeft een bod van 500 miljoen euro gedaan op de Franse sectorgenoot Balmain. Balmain is sinds het overlijden van de voormalige eigenaar op zoek naar een overnemer.

Groei in populariteit

Valentino is momenteel zelf al eigendom van een conglomeraat dat in handen is van oliestaat Qatar. Daarnaast hebben ook een Chinese groep en een Amerikaanse investeerder hun interesse al geuit, meldt de Franse krant Les Echos.

 

Donderdag zullen de erfgenamen van de overleden Alain Hivelin beslissen of ze ingaan op één van de boden die werden uitgebracht. Het bod uit Qatar zou momenteel al het meeste kans maken, vooral aangezien het bod hoger is dan de schattingen van 300 tot 400 miljoen euro die eerder werden gemaakt.

 

Balmain werd in 1945 opgericht en kent sinds de aanstelling van Olivier Rousteing als creatief directeur een grote groei. Zo ging het onder andere samenwerkingen met H&M, Beyoncé en Rihanna aan. Momenteel heeft het modehuis een omzet van 120 miljoen euro, drie keer meer dan acht jaar geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.