Valentino doet bod op het Franse Balmain

Valentino doet bod op het Franse Balmain

Het Italiaanse modehuis Valentino heeft een bod van 500 miljoen euro gedaan op de Franse sectorgenoot Balmain. Balmain is sinds het overlijden van de voormalige eigenaar op zoek naar een overnemer.

Groei in populariteit

Valentino is momenteel zelf al eigendom van een conglomeraat dat in handen is van oliestaat Qatar. Daarnaast hebben ook een Chinese groep en een Amerikaanse investeerder hun interesse al geuit, meldt de Franse krant Les Echos.

 

Donderdag zullen de erfgenamen van de overleden Alain Hivelin beslissen of ze ingaan op één van de boden die werden uitgebracht. Het bod uit Qatar zou momenteel al het meeste kans maken, vooral aangezien het bod hoger is dan de schattingen van 300 tot 400 miljoen euro die eerder werden gemaakt.

 

Balmain werd in 1945 opgericht en kent sinds de aanstelling van Olivier Rousteing als creatief directeur een grote groei. Zo ging het onder andere samenwerkingen met H&M, Beyoncé en Rihanna aan. Momenteel heeft het modehuis een omzet van 120 miljoen euro, drie keer meer dan acht jaar geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

Spaans voedingsbedrijf wil Continental Foods overnemen

13/10/2017

Het Spaanse voedingsbedrijf GB Foods wil volgende week een bod uitbrengen op het Belgische Continental Foods, dat eigenaar is van merken als Devos Lemmens, Aiki en Royco. Ook twee andere partijen zouden interesse tonen.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Back to top