Van de Velde focust met nieuwe manager op Nederlandse webshop | RetailDetail

Van de Velde focust met nieuwe manager op Nederlandse webshop

Van de Velde focust met nieuwe manager op Nederlandse webshop

Martine Baarschers gaat aan de slag als de nieuwe e-commercemanager voor de Nederlandse en Duitse markt bij de Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde. Baarschers heeft al heel wat ervaring in die functie bij andere modebedrijven.

Ervaring bij SuperTrash en WE Fashion

Een jaar geleden werkte ze immers nog bij SuperTrash als internationale e-commercemanager, een functie die ze twee jaar invulde, en daarvoor was ze meer dan vier jaar in dezelfde functie aan de slag bij WE Fashion. Het voorbije jaar was ze ook even werkzaam bij Le Champion en Deli XL.

 

Van de Velde bevindt zich al een tijdje in een moeilijke periode, vooral vanwege problemen op de Amerikaanse markt. Dochterketen Rigby & Peller blijft immers de tegenvallende prestaties opeenstapelen, wat zwaar doorweegt op de winstcijfers van het lingeriebedrijf. Zo kreeg de nettowinst een tik van maar liefst 18%. Ook de omzet van het bedrijf daalde daardoor in 2016, voor het eerst in negentien jaar. Het bedrijf wil nu meer inzetten op lincherie.nl om de tegenvallende resultaten in de VS te counteren, en daarbij is Baarschers een welkome hulp, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.