Van de Velde verliest CFO, krijgt nachtwerk

Foto: Shutterstock

Lingeriefabrikant Van de Velde moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur: Bart Rabaey verlaat het bedrijf. Ondertussen heeft de fabrikant van Prima Donna en Marie-Jo wel goedkeuring om met weekend- en nachtwerk te beginnen.

 

Nieuwe professionele uitdaging

CFO Bart Rabaey, actief bij Van de Velde sinds 2016, stapt op bij het ondermodebedrijf uit Schellebelle “'om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan”. De groep zoekt nu naar een opvolger, in afwachting daarvan blijft Rabaey nog tot ten laatste 31 december aan boord. Het vertrek komt er op een moment dat Van de Velde het lastig heeft: de lingeriegroep verwacht een stevige winstdaling voor dit boekjaar, door hoge online kosten en tegenvallende retailverkopen, en ook de omzet valt terug.

 

Toch is er sprake van tevredenheid en optimisme bij de bekendmaking: Rabaey vernoemt de “succesvolle opstart van de omnikanaalaanpak” en heeft het over een “schaalbaar platform voor toekomstige groei”.

 

Weekendwerk en nachtwerk mag in distributiecentrum

Op het e-commercedomein is er inderdaad goed nieuws: Van de Velde heeft van de vakbonden groen licht gekregen om weekendwerk en in de toekomst nachtwerk in te voeren. Vanaf volgend jaar gaan twintig eigen mensen ook in het weekend aan de slag om het distributiecentrum online bestellingen te behandelen.

 

Volgens vakbond ACV kwam er overeenstemming omdat de directie “tegen aanvaardbare loon- en arbeidsvoorwaarden” graag wilde zorgen dat de e-commerceactiviteiten in België bleven. Om de functies in te vullen kan het volledig beroepen op bestaande werknemers in het bedrijf.