Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag, 6 december, start de sperperiode in ons land, ondanks de verwarring die voortkwam uit een eerder arrest van het Hof van Cassatie. De overheid kondigt alvast verscherpte controles aan.

Sperperiode "rechtsgeldig en wettig"

Er is al veel gezegd en geschreven over dat fameuze arrest van het Hof van Cassatie, maar tot nader order is de sperperiode nog altijd van kracht in ons land - en die sperperiode gaat vanaf vandaag in. Concreet geldt er dus vanaf nu tot 3 januari een verbod om prijsverminderingen aan te kondigen.

 

"Vooralsnog blijft de sperperiode rechtsgeldig en wettig", onderstreept Unizo, dat zich in haar visie gevolgd weet door de ministers Vande Lanotte (economie) en Laruelle (kmo's). Zo liet Sabine Laruelle al verstaan dat de sperperiode niet onmiddellijk zal verdwijnen.

 

Minister voor Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft dan weer, los van de klassieke controles op de sperperiode op zich, opdracht gegeven om winkels die tijdens de sperperiode toch kortingen aankondigen, streng te controleren op lokvogelpraktijken en nepkortingen.

 

96% modehandelaars zal sperperiode naleven

Intussen blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 460 modehandelaars dat liefst 96% van de modewinkels zich rigoureus aan de sperperiode zal houden.

 

Slechts 2% zal dat niet doen en nog eens 2% neemt een afwachtende houding aan. Zij zijn met andere woorden voorlopig niet van plan om de sperperiode te overtreden, maar zullen dat wel doen wanneer cincurrenten zich niet aan de geldende regels houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top