Vandaag start sperperiode, mét extra controles | RetailDetail

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag, 6 december, start de sperperiode in ons land, ondanks de verwarring die voortkwam uit een eerder arrest van het Hof van Cassatie. De overheid kondigt alvast verscherpte controles aan.

Sperperiode "rechtsgeldig en wettig"

Er is al veel gezegd en geschreven over dat fameuze arrest van het Hof van Cassatie, maar tot nader order is de sperperiode nog altijd van kracht in ons land - en die sperperiode gaat vanaf vandaag in. Concreet geldt er dus vanaf nu tot 3 januari een verbod om prijsverminderingen aan te kondigen.

 

"Vooralsnog blijft de sperperiode rechtsgeldig en wettig", onderstreept Unizo, dat zich in haar visie gevolgd weet door de ministers Vande Lanotte (economie) en Laruelle (kmo's). Zo liet Sabine Laruelle al verstaan dat de sperperiode niet onmiddellijk zal verdwijnen.

 

Minister voor Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft dan weer, los van de klassieke controles op de sperperiode op zich, opdracht gegeven om winkels die tijdens de sperperiode toch kortingen aankondigen, streng te controleren op lokvogelpraktijken en nepkortingen.

 

96% modehandelaars zal sperperiode naleven

Intussen blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 460 modehandelaars dat liefst 96% van de modewinkels zich rigoureus aan de sperperiode zal houden.

 

Slechts 2% zal dat niet doen en nog eens 2% neemt een afwachtende houding aan. Zij zijn met andere woorden voorlopig niet van plan om de sperperiode te overtreden, maar zullen dat wel doen wanneer cincurrenten zich niet aan de geldende regels houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.