Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag, 6 december, start de sperperiode in ons land, ondanks de verwarring die voortkwam uit een eerder arrest van het Hof van Cassatie. De overheid kondigt alvast verscherpte controles aan.

Sperperiode "rechtsgeldig en wettig"

Er is al veel gezegd en geschreven over dat fameuze arrest van het Hof van Cassatie, maar tot nader order is de sperperiode nog altijd van kracht in ons land - en die sperperiode gaat vanaf vandaag in. Concreet geldt er dus vanaf nu tot 3 januari een verbod om prijsverminderingen aan te kondigen.

 

"Vooralsnog blijft de sperperiode rechtsgeldig en wettig", onderstreept Unizo, dat zich in haar visie gevolgd weet door de ministers Vande Lanotte (economie) en Laruelle (kmo's). Zo liet Sabine Laruelle al verstaan dat de sperperiode niet onmiddellijk zal verdwijnen.

 

Minister voor Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft dan weer, los van de klassieke controles op de sperperiode op zich, opdracht gegeven om winkels die tijdens de sperperiode toch kortingen aankondigen, streng te controleren op lokvogelpraktijken en nepkortingen.

 

96% modehandelaars zal sperperiode naleven

Intussen blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 460 modehandelaars dat liefst 96% van de modewinkels zich rigoureus aan de sperperiode zal houden.

 

Slechts 2% zal dat niet doen en nog eens 2% neemt een afwachtende houding aan. Zij zijn met andere woorden voorlopig niet van plan om de sperperiode te overtreden, maar zullen dat wel doen wanneer cincurrenten zich niet aan de geldende regels houden.

Tags: