Vandaag start sperperiode, mét extra controles | RetailDetail

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag start sperperiode, mét extra controles

Vandaag, 6 december, start de sperperiode in ons land, ondanks de verwarring die voortkwam uit een eerder arrest van het Hof van Cassatie. De overheid kondigt alvast verscherpte controles aan.

Sperperiode "rechtsgeldig en wettig"

Er is al veel gezegd en geschreven over dat fameuze arrest van het Hof van Cassatie, maar tot nader order is de sperperiode nog altijd van kracht in ons land - en die sperperiode gaat vanaf vandaag in. Concreet geldt er dus vanaf nu tot 3 januari een verbod om prijsverminderingen aan te kondigen.

 

"Vooralsnog blijft de sperperiode rechtsgeldig en wettig", onderstreept Unizo, dat zich in haar visie gevolgd weet door de ministers Vande Lanotte (economie) en Laruelle (kmo's). Zo liet Sabine Laruelle al verstaan dat de sperperiode niet onmiddellijk zal verdwijnen.

 

Minister voor Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte heeft dan weer, los van de klassieke controles op de sperperiode op zich, opdracht gegeven om winkels die tijdens de sperperiode toch kortingen aankondigen, streng te controleren op lokvogelpraktijken en nepkortingen.

 

96% modehandelaars zal sperperiode naleven

Intussen blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 460 modehandelaars dat liefst 96% van de modewinkels zich rigoureus aan de sperperiode zal houden.

 

Slechts 2% zal dat niet doen en nog eens 2% neemt een afwachtende houding aan. Zij zijn met andere woorden voorlopig niet van plan om de sperperiode te overtreden, maar zullen dat wel doen wanneer cincurrenten zich niet aan de geldende regels houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top