VanHaren heeft grote plannen voor België

VanHaren heeft grote plannen voor België
vanHaren

Schoenketen vanHaren wil de komende jaren flink inzetten op expansie in België. Daar opende het in 2017 de eerste vijf winkels en moeten er dit jaar nog eens elf bijkomen. Ook Wallonië staat op het programma.

In 2019 naar Wallonië

De nieuwe winkels die dit jaar de deuren openen in België, zullen allemaal te vinden zijn in Vlaanderen. Pas vanaf 2019 wordt er werk gemaakt van Wallonië. VanHaren zegt de komende jaren heel België te willen veroveren. Dat schrijft het FD.

 

Die uitspraken werden gedaan bij de presentatie van de jaarcijfers van de Nederlandse schoenketen, die onderdeel is van het Duitse Deichmann. In 2017 haalde de keten een omzet van 190,2 miljoen euro, een groei van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden er 6,9 miljoen paar schoenen verkocht, wat een kleine opmars van 0,6 procent inhield.

 

Ook in Nederland wordt er werk gemaakt van uitbreiding. Daar staan drie nieuwe winkels op de planning en zullen nog eens acht vestigingen uitgebreid worden. Eind 2017 telde de keten 143 vestigingen, goed voor 1.467 medewerkers.

 

Deichmann, het moederbedrijf van vanHaren en de grootste schoenretailer in Europa, groeide in 2017 met bijna 6 procent naar 5,8 miljard euro omzet. Ook op vergelijkbare basis was er een groei van 2,8 procent. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 4.000 winkels, 36 webshops en circa 40.000 medewerkers. Naast 25 Europese landen is de groep ook te vinden in de Verenigde Staten. Ook sneakerketen Snipes is een onderdeel van de groep