VanHaren klaar voor heropening 38 winkels

vanHaren

In de komende weken opent vanHaren 38 nieuwe schoenenwinkels in Vlaanderen. Het gaat om voormalige filialen van Brantano, die de Nederlandse retailer vorig jaar overnam. In totaal kunnen er zo’n 250 mensen aan de slag.

 

Verdrievoudiging

Uiteindelijk zullen dus 38 voormalige Brantano-winkels de deuren openen onder de vlag van vanHaren. Aanvankelijk was er nog sprake van 43, maar dat aantal werd intussen 2 keer verlaagd, waardoor er nog 38 overblijven. Enkele eigenaars van winkelpanden kozen voor een andere huurder. De nieuwe winkels zullen vanaf 6 februari geleidelijk aan geopend worden, schrijft Het Laatste Nieuws. Tegen midden maart zou de hele operatie rond moeten zijn.

 

De retailer legt momenteel de laatste hand aan de ombouw van de 38 filialen naar de vanHaren-formule. Met de nieuwe vestigingen erbij verdrievoudigt vanHaren in één klap zijn aanwezigheid in België. De keten zal binnenkort 54 verkooppunten hebben in ons land. In Nederland heeft de retailer 143 winkels.

 

250 medewerkers

Ook de rekrutering van verkoopmedewerkers is nog volop aan de gang. De selectie van de winkelmanagers is wel al afgerond. In totaal kunnen zo’n 250 mensen aan de slag in de nieuwe winkels. Het werven en opleiden van die medewerkers verloopt online omwille van de coronamaatregelen. De schoenketen maakt naar eigen zeggen gebruik van inspirerende digitale onboardingsessies en een innovatieve e-learning tool. Voor het opdoen van praktijkervaring kunnen nieuwe collega’s terecht in de bestaande filialen.

 

“Zullen we fier zijn op de aanwerving van 250 mensen in deze tijden? Waarvan meer dan 70% van de managers uit ex-Brantano winkels komen”, meldt een trotse Bie Buelens, Chief Transformation Officer van de schoenenketen, op LinkedIn.