VanHaren zet opnieuw stap vooruit

VanHaren zet opnieuw stap vooruit

Schoenenwinkelketen vanHaren boekte in 2018 een omzet van 195 miljoen euro. Het bedrijf kondigt ook een uitbreiding aan van zijn logistieke centrum.

 

Expansie

 

VanHaren heeft een sterk jaar achter de rug. In Nederland en België wist de winkelketen 7,1 miljoen paar schoenen aan de man te brengen, goed voor een totale opbrengst van 195 miljoen euro. In 2017 verkocht vanHaren 7 miljoen paar voor een totale omzet van 190 miljoen euro.

 

Voor de nabije toekomst rekent vanHaren op verdere groei: binnenkort opent de keten winkels in Zwijndrecht en Gent, later dit jaar komt er ook een groter exemplaar in Antwerpen. Om voorbereid te zijn op die groei begon onlangs de uitbreiding van het logistieke centrum in Waalwijk: “Om toekomstbestendig te zijn en verdere uitbreiding van de vanHaren-winkels in België en online activiteiten te kunnen realiseren, bouwen we 12.500 m² extra vloeroppervlakte voor de verwerking van 5 miljoen paar extra schoenen”, zei directeur Joost van Disseldorp bij FashionUnited.

 

VanHaren telt momenteel 145 winkels in Nederland en 12 in België. Sinds kort verkoopt het merk ook op bol.com. Het schoenenbedrijf maakt deel uit van de Duitse Deichmann-groep, die zijn omzet afgelopen jaar zal oplopen tot 5 miljard euro.