Vans opent grootste Europese winkel in Londen

Vans opent grootste Europese winkel in Londen
Vans

Op 21 november opent het Amerikaanse merk Vans een flagshipstore op Oxford Street, in het hart van Londen. Met de nieuwe winkel wil het merk verder inzetten op het Verenigd Koninkrijk.

 

Volledig assortiment

De nieuweling heeft een oppervlakte van 438 m² en zal zowel schoenen, kleding als accessoires van het merk op voorraad hebben. Verder wil de shop de ‘place to be’ zijn voor het skate- en surfassortiment van het Amerikaanse label. Ten slotte brengt Vans ook een Custom Lab onder in de winkel, waar shoppers hun aankopen kunnen laten personaliseren

 

De officiële opening van de winkel vindt plaats op 21 november, een datum die het merk heeft omgedoopt tot 'Vans Checkerboard Day'. Dat is een jaarlijks evenement dat de "creatieve expressie wereldwijd wil bevorderen en inspireren". Op die dag zal Vans ook een miljoen dollar doneren aan Imagination.org, een non-profitorganisatie die de creativiteit van kinderen overal te wereld wil stimuleren.

 

De lancering van de winkel op Oxford Street komt als onderdeel van een bredere transformatie van het modemerk in het Verenigd Koninkrijk, meldt FashionUnited. Daarbij zijn bestaande winkels, zoals die in Carnaby Street, opnieuw ingericht. Het merk opende vorige maand ook een boetiek, de eerste van dat type, in Covent Garden.