V&D gaat in social commerce met mode-app Frendz | RetailDetail

V&D gaat in 'social commerce' met mode-app Frendz

V&D gaat in 'social commerce' met mode-app Frendz

V&D gaat zich heruitvinden met de mode-app Frendz, die gebruikers toelaat om vrienden raad te vragen bij het kiezen en kopen van modieuze kleding. Bij de start, donderdag, heeft de app een bereik van een half miljoen mensen.

Vijftigtal partners

Klanten kopen in de app direct kleding bij een vijftigtal partners. Ze kunnen aan de hand van Frendz zelf hun outfit samenstellen en delen met hun volgers. Deze vorm van 'social commerce' wordt bepalend in mode, stelt ondernemer Ronald van Zetten in het FD. De voormalige topman van Hema doelt op initiatieven van onder meer Pinterest (waar klanten aan de hand van foto’s kleding kunnen kopen) en Instagram (dat een test houdt met foto’s met een soort koopknop). Ook Amazon richt zich op meer verkopen met behulp van invloedrijke personen op sociale media.

 

Ook Frendz wordt bepaald door deze sociale 'influencers' en door vrienden die worden gevolgd. V&D Concepthouse kiest met de app voor deze vorm van shoppen, omdat verouderde IT-systemen van V&D niet meer voldeden voor een doorstart als online warenhuis, aldus Van Zetten.

 

V&D Concepthouse vernieuwt merken online

V&D Concepthouse is het platform dat Van Zetten samen met mode-ondernemer Roland Kahn en zakenpartner Jacco Scheffers opzette om met jonge professionals voormalige V&D-merken als Schoolcampus, Prijzencircus en modelabels als Liv, Soho en Frendz nieuw online leven in te blazen. Kahn en Scheffers namen vorig jaar voor een half miljoen euro de naam en het klantenbestand van het vroegere warenhuis over.

 

V&D ging eind 2015 failliet, na een jarenlange opeenstapeling van tientallen miljoenen verlies per jaar. Eind 2014 hadden banken ING, Rabobank en ABN Amro de keten al duidelijk gemaakt dat het krediet alleen verlengd zou worden wanneer er drastische maatregelen zouden worden genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.