Vente-Exclusive blijft fors groeien

Vente-Exclusive blijft fors groeien

Door de aanhoudende groei van Vente-Exclusive verdubbelt het de magazijnoppervlakte in Lot tot 12.000 m². In december verhuist de hoofdzetel bovendien naar een groter kantoor in Vorst.

 

Te krap

Oktober was een absolute topmaand voor Vente-Exclusive, met een enorme groei in aantal bezoekers én omzet. De voorbije tien jaar groeide de Belgische kledingwebwinkel met gemiddeld 20%, dankzij zowel de bestaande als aan nieuwe klanten. Door die aanhoudende groei is het 6000 m² grote magazijn in Lot te klein geworden en werd de oppervlakte ervan verdubbeld. Op twee jaar ging het aantal logistieke medewerkers van 30 naar 150 (en 180 in piekperiodes).

 

Ook de hoofdzetel in Ruisbroek is intussen erg krap geworden en daarom verhuist Vente-Exclusive volgende maand naar een nieuw kantoor in Vorst. Op dit moment stelt het internetbedrijf zo’n 400 mensen tewerk, maar er staan nog tientallen vacatures open voor allerlei functies.

 

Vente-exclusive verkoopt onverkochte overschotten van andere producenten. Via 'flash sales' biedt het bedrijf dagelijks nieuwe mode-, interieur- en lifestyleproducten aan. De artikelen worden met aanzienlijke kortingen aan de man gebracht. Het bedrijf werd opgericht door Léon Seynhaeve en Stefan Tournoy, maar in 2015 verkochten ze 50,1% van de aandelen aan de Franse groep Vente-Privée.