Veritas heeft nieuwe CEO

Foto Veritas

De Belgische modeketen Veritas, die momenteel een gerechtelijke reorganisatieprocedure doormaakt, heeft na nieuwe aandeelhouders nu ook een nieuwe topman. Corneel De Maeyer moet de doorstart van de retailer in goede banen leiden.

 

Ervaren retailer

De Maeyer is een ervaren moderetailer, die eerder directiefuncties bekleedde bij onder andere Etam, WE, MS Mode en Paprika. Hij volgt Ulrik Vercruysse op, die sinds midden 2017 aan het hoofd stond van het bedrijf.

 

De modeaccessoireketen heeft 121 winkels in België en realiseert een omzet van 90 miljoen euro met zowat 750 medewerkers. De keten lijdt al een tijdje onder financiële schulden nadat ambitieuze internationale expansieplannen op een sisser uitdraaiden. Daarom ging de vorige aandeelhouder, Indufin Capital Partners, op zoek naar een overnemer. Die vonden ze bij CIM Capital, de investeringsmaatschappij van Marc Van Hool (een telg van de familie achter de bekende busfabrikant) die de krachten bundelt met ondernemers Erwin Van Osta (topman van Hubo) en Walter Van Gastel (van de voormalige gelijknamige tuinketen). Momenteel maakt de keten een doorstart onder gerechtelijke bescherming.