Veritas zoekt overnemer

Foto Veritas

Investeringsfonds Indufin, de hoofdaandeelhouder van Veritas, gaat op zoek naar een nieuwe financiële partner voor de winkelketen. De aanleiding: aanhoudende verliezen en teleurstellende expansieprojecten.

 

Slechte papieren

Het personeel van de retailer werd zopas op de hoogte gebracht van het voornemen van Indufin om de ‘strategische opties’ voor het bedrijf te bekijken, meldt De Tijd. Veritas zit in slechte papieren: het bedrijf slaagt er maar niet in om te groeien en maakte 26 miljoen euro verlies op een omzet van 92 miljoen in het boekjaar 2017-2018.

 

Nochtans investeerde de winkelketen de afgelopen jaren fors, in een nieuw winkelconcept, een actueler assortiment, de webshop en het creatieve concept Atelier Veritas, om een jonger publiek aan te spreken. De thuismarkt is echter verzadigd en plannen om het buitenland te veroveren draaiden uit op een teleurstelling: testwinkels in Duitsland en Frankrijk boekten niet de verhoopte resultaten.

 

Sinds 2015 heeft investeringsmaatschappij Indufin 60% van de aandelen in handen. 30% bleef in handen van een groep oorspronkelijke familiale aandeelhouders en 10% is van het management. De ambitie van het fonds was om tegen 2020 wel 200 winkels te hebben en 200 miljoen omzet te behalen.