Versace klopt verwachtingen met omzetdaling van 66%

Winkel van luxe schoenenretailer Jimmy Choo in Praag
Foto: BalkansCat / Shutterstock.com

Capri Holdings (de fusiegroep boven Versace, Michael Kors en Jimmy Choo) deed het beter dan verwacht in het voorbije kwartaal, al daalde de omzet nog wel met 66%. 

 

Chinese vraag neemt toe

Een omzetdaling van 66% naar 451 miljoen dollar (380 miljoen euro) en een verlies van 180 miljoen dollar (150 miljoen euro): het zijn geen cijfers om over naar huis te schrijven bij Capri. Toch deed de luxegroep het beter dan analisten hadden verwacht.

 

In het kwartaal tot eind juni herstelde de vraag naar met name Versace en Jimmy Choo zich goed in China, wat er een stabiele omzet opleverde ten opzichte van vorig jaar. De binnenlandse vraag is er gestegen, onder andere als gevolg van de beperkingen op reizen naar het buitenland, schrijft Fashion Network. In Hongkong en Macau bleef de omzet wel beduidend achter.

 

Geen modetoeristen in Europa

Ook in Europa en Noord-Amerika verloopt het herstel langzamer, ziet de modeholding. Voor het lopende kwartaal verwacht Capri daardoor een omzetdaling van 40% en een totale omzetterugval van 35% voor het hele jaar. Het bedrijf blijft bij zijn verwachtingen om pas in het volgende boekjaar weer aan te knopen met omzetgroei en ook opnieuw winstgevend te worden.

 

"We zijn in het hoogseizoen waarin toeristen naar Londen, Parijs, Milaan, Florence en Barcelona zouden komen. Dat gaat dit jaar duidelijk niet gebeuren, dus we blijven voorzichtig over Europa", zegt CEO John Idol.