VF Corp verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal | RetailDetail

VF Corp verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal

VF Corp verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal
Shutterstock

VF Corp, het moederbedrijf van modemerken als Vans, The North Face, Wrangler en Lee, heeft er een sterk derde kwartaal opzitten. Daarom heeft het besloten om de verwachtingen voor het hele jaar bij te stellen.

Sterke groei Vans

In het derde kwartaal steeg de omzet bij VF Corp met 5% naar 3,5 miljard dollar (net geen drie miljard euro) en lag daarmee een stuk hoger dan de verwachtingen van de analisten. Op vergelijkbare basis was er een groei van 4%, maar de nettowinst daalde wel met 23% naar 386 miljoen euro.

 

De groei van VF Corp was mede te danken de groei van de divisie ‘Outdoor & Action Sports’ met 8%, terwijl de omzet van het merk Vans zelfs een sprong van 28% maakte. In Europa ging de omzet er met 18% op vooruit, China groeide met 9%. Online verkocht VF Corp 38% meer dan in het derde kwartaal van 2016.

 

Vanwege die sterke groei stelt het modebedrijf de verwachtingen voor heel 2017 bij. Het verwacht nu een omzetgroei van 6% naar 12,1 miljard dollar (10,2 miljard euro). Er wordt ook extra geïnvesteerd om die groei in 2018 verder te zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top