Vier partijen willen MS Mode inlijven

Vier partijen willen MS Mode inlijven

Er zijn vier kandidaten opgestaan om de Belgische tak van de failliete modeketen MS Mode in te lijven. Die winkels moesten het faillissement aanvragen, omdat ze niet werden meegenomen in de doorstart van de Nederlandse winkels.

Snel zekerheid over tewerkstelling

Momenteel is er wel nog geen zicht op wie de kandidaat-overnemers zijn. De curatoren stellen dat de gesprekken goed verlopen, maar dat de verschillende partijen absolute discretie hebben gevraagd. Volgende week wordt er normaal meer nieuws bekend gemaakt. Eén van de mogelijke overnemers, is de voormalige eigenaar Roland Kahn.

 

“Wij zullen absolute prioriteit verlenen aan alle scenario’s die de beste kansen geven op het behoud van de tewerkstelling. Ook het financiële aspect is belangrijk met het oog op uitbetaling van de schuldeisers, onder wie de werknemers”, stellen de curatoren. Ze willen dan ook snel tot een oplossing komen, om ervoor te zorgen dat de werknemers zekerheid hebben over hun toekomst. MS Mode heeft in België 46 winkels en was verantwoordelijk voor ongeveer 220 jobs.