Vier partijen willen MS Mode inlijven

Vier partijen willen MS Mode inlijven

Vier partijen willen MS Mode inlijven

Er zijn vier kandidaten opgestaan om de Belgische tak van de failliete modeketen MS Mode in te lijven. Die winkels moesten het faillissement aanvragen, omdat ze niet werden meegenomen in de doorstart van de Nederlandse winkels.

Snel zekerheid over tewerkstelling

Momenteel is er wel nog geen zicht op wie de kandidaat-overnemers zijn. De curatoren stellen dat de gesprekken goed verlopen, maar dat de verschillende partijen absolute discretie hebben gevraagd. Volgende week wordt er normaal meer nieuws bekend gemaakt. Eén van de mogelijke overnemers, is de voormalige eigenaar Roland Kahn.

 

“Wij zullen absolute prioriteit verlenen aan alle scenario’s die de beste kansen geven op het behoud van de tewerkstelling. Ook het financiële aspect is belangrijk met het oog op uitbetaling van de schuldeisers, onder wie de werknemers”, stellen de curatoren. Ze willen dan ook snel tot een oplossing komen, om ervoor te zorgen dat de werknemers zekerheid hebben over hun toekomst. MS Mode heeft in België 46 winkels en was verantwoordelijk voor ongeveer 220 jobs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.