Vijfde minder winst voor Nike | RetailDetail

Vijfde minder winst voor Nike

Vijfde minder winst voor Nike
(c) Nike

Nike heeft er een lastig eerste kwartaal op zitten. De omzet bleef zo goed als vlak terwijl de winst, als gevolg van dalende winstmarges en hogere uitgaven, met ruim een vijfde kelderde.

7,8 miljard euro omzet

De Amerikaanse sportkledinggigant heeft het voorbije kwartaal een omzet van 9,07 miljard dollar geboekt, omgerekend een slordige 7,7 miljard euro. Dat is slechts een fractie meer dan de 9,06 miljard dollar over dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat vlakke resultaat is vooral het gevolg van de kelderende verkoop bij Converse, dat zijn omzet liefst 15% zag kelderen tot 438 miljoen dollar (370 miljoen euro). Het Nike-merk zelf liet een omzetgroei van 2% optekenen tot 8,6 miljard dollar (7,3 miljard euro). Met dank aan de internationale verkoop, want op zijn Amerikaanse thuismarkt verliest Nike terrein (-3%).

 

De winst in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar kwam uit op 950 miljoen dollar (800 miljoen euro), oftewel 22% minder dan een jaar eerder. Volgens Nike-topman Mark Parker is dat het gevolg van “een dalende bruto winstmarge en hogere uitgaven”. “Vooruitkijkend naar de rest van het boekjaar 2018 zullen we de wereldwijde groei van Nike aanvuren middels de sterkte van ons merk, de kracht van onze innovatieve producten en de meest persoonlijke digitally-connected ervaringen in onze sector”, houdt Parker de moed erin.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top