Vijfde minder winst voor Nike | RetailDetail

Vijfde minder winst voor Nike

Vijfde minder winst voor Nike
(c) Nike

Nike heeft er een lastig eerste kwartaal op zitten. De omzet bleef zo goed als vlak terwijl de winst, als gevolg van dalende winstmarges en hogere uitgaven, met ruim een vijfde kelderde.

7,8 miljard euro omzet

De Amerikaanse sportkledinggigant heeft het voorbije kwartaal een omzet van 9,07 miljard dollar geboekt, omgerekend een slordige 7,7 miljard euro. Dat is slechts een fractie meer dan de 9,06 miljard dollar over dezelfde periode een jaar eerder.

 

Dat vlakke resultaat is vooral het gevolg van de kelderende verkoop bij Converse, dat zijn omzet liefst 15% zag kelderen tot 438 miljoen dollar (370 miljoen euro). Het Nike-merk zelf liet een omzetgroei van 2% optekenen tot 8,6 miljard dollar (7,3 miljard euro). Met dank aan de internationale verkoop, want op zijn Amerikaanse thuismarkt verliest Nike terrein (-3%).

 

De winst in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar kwam uit op 950 miljoen dollar (800 miljoen euro), oftewel 22% minder dan een jaar eerder. Volgens Nike-topman Mark Parker is dat het gevolg van “een dalende bruto winstmarge en hogere uitgaven”. “Vooruitkijkend naar de rest van het boekjaar 2018 zullen we de wereldwijde groei van Nike aanvuren middels de sterkte van ons merk, de kracht van onze innovatieve producten en de meest persoonlijke digitally-connected ervaringen in onze sector”, houdt Parker de moed erin.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.