Vinted neemt concurrent United Wardrobe over

Vinted neemt concurrent United Wardrobe over
Vinted

Vinted, Europa’s grootste online marktplaats voor tweedehands modeartikelen, neemt zijn Nederlandse concurrent United Wardrobe over. Dankzij de overname verstevigt het bedrijf zijn Europese marktleiderschap.

 

34 miljoen gebruikers

United Wardrobe is het grootste Nederlandse tweedehandsplatform voor fashion. Door de overname krijgt Vinted er in één klap zo’n 4 miljoen gebruikers bij. Samen hebben ze een community van 34 miljoen kopers en verkopers in 11 Europese landen. In België telt Vinted meer dan 1 miljoen leden.

 

Vanaf deze week start de integratie van beide platformen, waarbij de United Wardrobe-leden gevraagd zal worden om de overstap te maken naar het internationalere Vinted. Daardoor zullen ze op één gecombineerde marktplaats kunnen kopen en verkopen.

 

Groei versnellen

De top van United Wardrobe - CEO Sjuul Berden, COO Maud Behaghel en CTO Thijs Slijkhuis – krijgt een leidende rol bij Vinted en wordt verantwoordelijk voor de snellere expansie naar nieuwe markten. Thomas Plantenga, sinds 2016 CEO van Vinted en drijvende kracht achter de snelle groei, zal het bedrijf blijven leiden.

 

"Vinted en United Wardrobe kunnen samen sneller groeien, het expansietempo naar nieuwe markten verdubbelen en onze Europese community een uniek product leveren. Nederland heeft een sterke en actieve community met tweedehandsmode-liefhebbers en we zijn blij dat wij onze aanwezigheid in deze markt kunnen versterken", aldus Plantenga.