Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket | RetailDetail

Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Arket, onderdeel van de Zweedse H&M Group, opent volgende lente in Nederland een eerste winkel op het Koningsplein in Amsterdam. Het is amper de vijfde vestiging wereldwijd voor het nieuwe enseigne.

1.000 vierkante meter

De nieuwe winkel zal verdeeld over drie verdiepingen een winkeloppervlakte bestrijken van 1.000 m². Op de gelijkvloerse verdieping zal er ook een café te vinden zijn die producten aanbiedt op basis van de ‘New Nordic Food Manifesto’. "We zijn heel blij met de opening van onze eerste Nederlandse winkel op zo’n geweldige locatie op het Koningsplein in Amsterdam", zegt algemeen directeur Lars Axelsson.

 

De eerste vestiging van Arket opende in augustus zijn deuren in Londen. Ook in Brussel is er sinds enkele weken een winkel te vinden van de keten, die voornamelijk basics in verschillende kleuren en materialen aanbiedt. Daarbij ligt voornamelijk de focus op kwaliteit op vlak van materialen en pasvormen. Ook Kopenhagen en München hebben inmiddels een Arket, maar al online is de keten al aanwezig achttien landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.