Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Volgende lente eerste Nederlandse winkel voor Arket

Arket, onderdeel van de Zweedse H&M Group, opent volgende lente in Nederland een eerste winkel op het Koningsplein in Amsterdam. Het is amper de vijfde vestiging wereldwijd voor het nieuwe enseigne.

1.000 vierkante meter

De nieuwe winkel zal verdeeld over drie verdiepingen een winkeloppervlakte bestrijken van 1.000 m². Op de gelijkvloerse verdieping zal er ook een café te vinden zijn die producten aanbiedt op basis van de ‘New Nordic Food Manifesto’. "We zijn heel blij met de opening van onze eerste Nederlandse winkel op zo’n geweldige locatie op het Koningsplein in Amsterdam", zegt algemeen directeur Lars Axelsson.

 

De eerste vestiging van Arket opende in augustus zijn deuren in Londen. Ook in Brussel is er sinds enkele weken een winkel te vinden van de keten, die voornamelijk basics in verschillende kleuren en materialen aanbiedt. Daarbij ligt voornamelijk de focus op kwaliteit op vlak van materialen en pasvormen. Ook Kopenhagen en München hebben inmiddels een Arket, maar al online is de keten al aanwezig achttien landen.