Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops | RetailDetail

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Groothandel

De eerste Factory Shop opende een tijdje geleden al de deuren in Evere en daar is nu met een vestiging in Anderlecht een tweede winkel bijgekomen. Terre wil de komende jaren minstens nog eens drie winkels openen in de regio Brussel. De vzw kiest daarbij duidelijk voor een meer industrieel concept, dat zijn inspiratie haalt bij de groothandels.

 

“We zien een duidelijke evolutie in de manier hoe tweedehandskleren aan de man worden gebracht”, zo vertelt directeur Christian Dessart aan Bruzz. “Er wordt meer een meer aan groothandel gedaan, met magazijnen die soms een oppervlakte hebben van 500 vierkante meter. In België bestond dit concept nog niet en dus hebben wij onze kans gegrepen. Het is de bedoeling om het hele jaar door een compleet gamma aan kleren aan te bieden en dat uiteraard aan een betaalbare prijs.”

 

Terre maakt er ook een doel van om laagopgeleide mensen in dienst te nemen. Het krijgt daarom ook een subsidie van 90.000 euro van de Brusselse regering. In totaal beschikt de vzw over achttien vestigingen, waarvan de meeste in Wallonië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.