Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Groothandel

De eerste Factory Shop opende een tijdje geleden al de deuren in Evere en daar is nu met een vestiging in Anderlecht een tweede winkel bijgekomen. Terre wil de komende jaren minstens nog eens drie winkels openen in de regio Brussel. De vzw kiest daarbij duidelijk voor een meer industrieel concept, dat zijn inspiratie haalt bij de groothandels.

 

“We zien een duidelijke evolutie in de manier hoe tweedehandskleren aan de man worden gebracht”, zo vertelt directeur Christian Dessart aan Bruzz. “Er wordt meer een meer aan groothandel gedaan, met magazijnen die soms een oppervlakte hebben van 500 vierkante meter. In België bestond dit concept nog niet en dus hebben wij onze kans gegrepen. Het is de bedoeling om het hele jaar door een compleet gamma aan kleren aan te bieden en dat uiteraard aan een betaalbare prijs.”

 

Terre maakt er ook een doel van om laagopgeleide mensen in dienst te nemen. Het krijgt daarom ook een subsidie van 90.000 euro van de Brusselse regering. In totaal beschikt de vzw over achttien vestigingen, waarvan de meeste in Wallonië.