Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops | RetailDetail

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Groothandel

De eerste Factory Shop opende een tijdje geleden al de deuren in Evere en daar is nu met een vestiging in Anderlecht een tweede winkel bijgekomen. Terre wil de komende jaren minstens nog eens drie winkels openen in de regio Brussel. De vzw kiest daarbij duidelijk voor een meer industrieel concept, dat zijn inspiratie haalt bij de groothandels.

 

“We zien een duidelijke evolutie in de manier hoe tweedehandskleren aan de man worden gebracht”, zo vertelt directeur Christian Dessart aan Bruzz. “Er wordt meer een meer aan groothandel gedaan, met magazijnen die soms een oppervlakte hebben van 500 vierkante meter. In België bestond dit concept nog niet en dus hebben wij onze kans gegrepen. Het is de bedoeling om het hele jaar door een compleet gamma aan kleren aan te bieden en dat uiteraard aan een betaalbare prijs.”

 

Terre maakt er ook een doel van om laagopgeleide mensen in dienst te nemen. Het krijgt daarom ook een subsidie van 90.000 euro van de Brusselse regering. In totaal beschikt de vzw over achttien vestigingen, waarvan de meeste in Wallonië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.