Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops | RetailDetail

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Groothandel

De eerste Factory Shop opende een tijdje geleden al de deuren in Evere en daar is nu met een vestiging in Anderlecht een tweede winkel bijgekomen. Terre wil de komende jaren minstens nog eens drie winkels openen in de regio Brussel. De vzw kiest daarbij duidelijk voor een meer industrieel concept, dat zijn inspiratie haalt bij de groothandels.

 

“We zien een duidelijke evolutie in de manier hoe tweedehandskleren aan de man worden gebracht”, zo vertelt directeur Christian Dessart aan Bruzz. “Er wordt meer een meer aan groothandel gedaan, met magazijnen die soms een oppervlakte hebben van 500 vierkante meter. In België bestond dit concept nog niet en dus hebben wij onze kans gegrepen. Het is de bedoeling om het hele jaar door een compleet gamma aan kleren aan te bieden en dat uiteraard aan een betaalbare prijs.”

 

Terre maakt er ook een doel van om laagopgeleide mensen in dienst te nemen. Het krijgt daarom ook een subsidie van 90.000 euro van de Brusselse regering. In totaal beschikt de vzw over achttien vestigingen, waarvan de meeste in Wallonië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top