WE Fashion duikt in het rood

Shutterstock.com

De coronacrisis heeft kledingketen WE Fashion een fikse kater bezorgd. De retailer heeft afgelopen jaar een stevig verlies geleden.

 

Lockdowns wegen loodzwaar

In het gebroken boekjaar 2020/2021, dat werd afgesloten op 31 januari van dit jaar, daalden de opbrengsten met 28,7% tot 206 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de omzet nog 265 miljoen euro. En waar er vorig boekjaar nog een winst was van zo’n 6 miljoen euro, moest de Nederlandse modeketen nu een verlies van 17 miljoen euro slikken – een resultaat dat nog werd opgesmukt met een eenmalige bonus van 33 miljoen euro uit de verkoop van vastgoed. Zonder die ‘meevaller’ zou het verlies dus tot zo’n 50 miljoen euro zijn opgelopen.

 

WE Fashion zegt dat de gedwongen winkelsluitingen het bedrijf zwaar parten hebben gespeeld. Bovendien zou er in de eerste maanden van het lopende boekjaar nauwelijks beterschap zijn geweest, vermits de retailer het grootste deel van zijn omzet uit Nederland haalt, en de winkels daar toen al ook gesloten waren. De onlineverkoop is weliswaar gestegen, maar verdere details daarover zijn niet bekend.

 

De voorbije jaren heeft WE Fashion al diverse keren vastgoed verkocht. Daardoor is het eigen vermogen gedaald naar 32 miljoen euro en bedraagt de solvabiliteit minder dan 15%, schrijft Quote. De modeketen zou al in gesprek zijn met zijn kredietverstrekkers, omdat het bedrijf dit jaar mogelijk niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.