Weer schuldbescherming voor e5 Mode

Foto: e5 Mode

Modeketen e5 Mode krijgt voor de tweede keer dit jaar bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf krijgt tot eind januari om een doorstart te maken, waarbij verschillende winkels mogelijk sluiten.

 

Nieuwe vennootschap

Het “geheime” reddingsplan dat e5 Mode vrijdag onthulde aan de vakbonden, is goedgekeurd door de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. Hoewel de CEO Frédéric Helderweirt op voorhand niks kwijt wilde over het plan, lekken via de reorganisatie-aanvraag nu toch details: de modeketen hoopt een doorstart te realiseren “met overdracht onder gerechtelijk gezag”, bericht De Standaard.


Het betekent dat de keten – en diens aankoopvennootschap ECG – verder willen gaan in een nieuwe, opgeschoonde vorm, waarbij een nieuwe vennootschap wordt opgericht en de bestaande schulden achterblijven in de oude vennootschap. De zet is vergelijkbaar met wat de Belgische tak van Wibra recent deed. 

 

50 à 55 winkels door

Ook de winkels horen over te gaan in het nieuwe bedrijf, al is er sprake van een – verhoopte – doorstart met slechts 50 à 55 winkels. Naast de twaalf voorziene sluitingen in Wallonië, zouden dus een à twee Vlaamse vestigingen de deuren kunnen sluiten.


Helderweirt krijgt van de rechtbank tot eind januari om zijn plannen te realiseren, zonder dat schuldeisers daar een stokje voor kunnen steken. Er zijn drie gerechtsmandatarissen aangesteld om het dossier mee te begeleiden.