Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen | RetailDetail

Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen

Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen
Shutterstock

Een honderdtal werknemers van de Euro Shoe Group, bekend van Avance en Bristol, hebben vanochtend actie gevoerd. Alles draait rond de ontslagen die er gaan komen omdat de groep de keten Avance gaat afstoten.

Naakte ontslagen vermijden

Momenteel baat Euro Shoe Group veertig winkels van Avance uit, maar die verdwijnen binnenkort. Daar is al maanden wrevel rond binnen het bedrijf: de vakbonden vinden immers dat ze te weinig informatie krijgen.

 

“De afstoot zal gevolgen hebben voor het personeelsbestand”, zegt Mary-Anne Smeets van de socialistische vakbond aan TV Limburg. “Er zullen ook overtollige functies zijn en een aantal werknemers is al ontslagen. We zijn daar toen niet in betrokken geweest. Nu vragen we respect voor de werknemers en we willen dat de directie maatregelen neemt om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.”

 

De werknemers stellen zich ook vragen bij de kosten die worden gemaakt om de winkels van Shoe Discount om te vormen tot Bristol. De vakbonden vrezen dat de meerwaarde te klein is voor de kosten die daarom worden gemaakt.

 

Binnenkort worden er nieuwe gesprekken gehouden tussen de vakbonden en de directie, maar nieuwe acties zijn niet uitgesloten. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.