Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen

Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen
Shutterstock

Een honderdtal werknemers van de Euro Shoe Group, bekend van Avance en Bristol, hebben vanochtend actie gevoerd. Alles draait rond de ontslagen die er gaan komen omdat de groep de keten Avance gaat afstoten.

Naakte ontslagen vermijden

Momenteel baat Euro Shoe Group veertig winkels van Avance uit, maar die verdwijnen binnenkort. Daar is al maanden wrevel rond binnen het bedrijf: de vakbonden vinden immers dat ze te weinig informatie krijgen.

 

“De afstoot zal gevolgen hebben voor het personeelsbestand”, zegt Mary-Anne Smeets van de socialistische vakbond aan TV Limburg. “Er zullen ook overtollige functies zijn en een aantal werknemers is al ontslagen. We zijn daar toen niet in betrokken geweest. Nu vragen we respect voor de werknemers en we willen dat de directie maatregelen neemt om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.”

 

De werknemers stellen zich ook vragen bij de kosten die worden gemaakt om de winkels van Shoe Discount om te vormen tot Bristol. De vakbonden vrezen dat de meerwaarde te klein is voor de kosten die daarom worden gemaakt.

 

Binnenkort worden er nieuwe gesprekken gehouden tussen de vakbonden en de directie, maar nieuwe acties zijn niet uitgesloten.