Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen | RetailDetail

Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen

Werknemers Euro Shoe Group protesteren tegen ontslagen
Shutterstock

Een honderdtal werknemers van de Euro Shoe Group, bekend van Avance en Bristol, hebben vanochtend actie gevoerd. Alles draait rond de ontslagen die er gaan komen omdat de groep de keten Avance gaat afstoten.

Naakte ontslagen vermijden

Momenteel baat Euro Shoe Group veertig winkels van Avance uit, maar die verdwijnen binnenkort. Daar is al maanden wrevel rond binnen het bedrijf: de vakbonden vinden immers dat ze te weinig informatie krijgen.

 

“De afstoot zal gevolgen hebben voor het personeelsbestand”, zegt Mary-Anne Smeets van de socialistische vakbond aan TV Limburg. “Er zullen ook overtollige functies zijn en een aantal werknemers is al ontslagen. We zijn daar toen niet in betrokken geweest. Nu vragen we respect voor de werknemers en we willen dat de directie maatregelen neemt om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.”

 

De werknemers stellen zich ook vragen bij de kosten die worden gemaakt om de winkels van Shoe Discount om te vormen tot Bristol. De vakbonden vrezen dat de meerwaarde te klein is voor de kosten die daarom worden gemaakt.

 

Binnenkort worden er nieuwe gesprekken gehouden tussen de vakbonden en de directie, maar nieuwe acties zijn niet uitgesloten. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top