Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

Willem Stox, directeur voor België en Luxemburg bij beddenspecialist Auping, verlaat op 16 februari het bedrijf en gaat aan de slag bij lingeriegroep Van de Velde. Hij wordt er verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Scandinavië.

 

Auping multichannel en in Wallonië uitgebouwd

Op 19 februari gaat Stox van start bij de Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde. Als "country director Belux-Scandinavia" wordt hij er verantwoordelijk voor alle activiteiten van ondergoedmerken zoals Prima Donna, Marie Jo en Andres Sarda in België, Luxemburg en Scandinavië. 

 

Momenteel is Stox aan de slag bij de Nederlandse beddenfabrikant Koninklijke Auping, waar hij sinds tweeëneenhalf jaar aan het hoofd staat van de activiteiten in België en Luxemburg. Zijn voornaamste uitdaging bestond eruit de marktpositie van Auping verder uit te bouwen en het merk het digitale tijdperk in te loodsen, vooral door middel van een multichannel-aanpak en sociale media. Geografisch lag de focus daarbij op het Waalse landgedeelte. Wie Stox opvolgt bij Auping is nog niet bevestigd aan de redactie. 

 

Voordien was Stox onder andere werkzaam bij IKEA en Philips. Hij was ook zeven jaar lang verkoopsdirecteur bij HighCo DATA.