Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde | RetailDetail

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde

Willem Stox ruilt bedden in voor lingerie: van Auping naar Van de Velde
Foto: Koninklijke Auping

Willem Stox, directeur voor België en Luxemburg bij beddenspecialist Auping, verlaat op 16 februari het bedrijf en gaat aan de slag bij lingeriegroep Van de Velde. Hij wordt er verantwoordelijk voor België, Luxemburg en Scandinavië.

 

Auping multichannel en in Wallonië uitgebouwd

Op 19 februari gaat Stox van start bij de Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde. Als "country director Belux-Scandinavia" wordt hij er verantwoordelijk voor alle activiteiten van ondergoedmerken zoals Prima Donna, Marie Jo en Andres Sarda in België, Luxemburg en Scandinavië. 

 

Momenteel is Stox aan de slag bij de Nederlandse beddenfabrikant Koninklijke Auping, waar hij sinds tweeëneenhalf jaar aan het hoofd staat van de activiteiten in België en Luxemburg. Zijn voornaamste uitdaging bestond eruit de marktpositie van Auping verder uit te bouwen en het merk het digitale tijdperk in te loodsen, vooral door middel van een multichannel-aanpak en sociale media. Geografisch lag de focus daarbij op het Waalse landgedeelte. Wie Stox opvolgt bij Auping is nog niet bevestigd aan de redactie. 

 

Voordien was Stox onder andere werkzaam bij IKEA en Philips. Hij was ook zeven jaar lang verkoopsdirecteur bij HighCo DATA.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.