Winkelketen e5 mode overgenomen

Winkelketen e5 mode overgenomen
Foto: RetailDetail

De Belgische kledingketen e5 mode wordt overgenomen door de Feniks Holding. Door de overname is het modebedrijf voor het eerst in veertig jaar niet meer in handen van de oprichtersfamilie Kaesteker.

 

Eigenaar en CEO

Frédéric Helderweirt (Feniks Holding) neemt alle aandelen van de modeketen over. Hij wordt tevens de nieuwe CEO. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Goed twee jaar geleden nam Alexander Talpe de winkelketen over van zijn oom Etienne Kaesteker. Sindsdien zaten de aandelen verspreid bij Talpe zelf (51%) en bij Shopinvest, de holding van de oprichtersfamilie.

 

Volgens Het Laatste Nieuws speelde de opkomst van de e-commerce en de veranderende aankoopgewoonten van de consument de keten sterk parten, in die mate dat de ze operationeel verlieslatend is. De nieuwe eigenaar heeft al aangekondigd dat online winkelen nog belangrijker zal worden. "Daarnaast is Feniks Holding ook een commerciële overeenkomst aangegaan met het aankoopplatform dat ook de FNG-groep bedient. Hierdoor kunnen we rekenen op competitieve aankoopvoorwaarden, en kan e5 mode op een hoger niveau meedraaien", zegt Helderweirt in een persbericht.

 

E5 mode werd opgericht in 1979 door Griet Talpe en Etienne Kaesteker. De winkelketen heeft een zeventigtal winkels en stelt zo’n 400 mensen tewerk.