Winkels Fred & Ginger sluiten, CKS behoudt flagshipstores

CKS Fashion winkel
Foto: Facebook CKS

Claes Retail Group (CRG) neemt niet de winkels van Fred & Ginger over, maar enkel de merknaam. Modelabel CKS behoudt wel enkele flagshipstores en corners bij Galeria Inno.

 

CKS wordt derde pijler

De collecties van Fred & Ginger en Baker Bridge zullen in de toekomst bij JBC verkocht worden: de achttien resterende Fred & Ginger winkels blijven dus definitief dicht. Dat heeft CRG, de holding boven JBC en Mayerline, vrijdagavond bekendgemaakt.

 

Voor modelabel CKS ligt dat anders: CRG gelooft naar eigen zeggen in de sterke merkidentiteit van CKS als waardige derde pijler naast JBC en Mayerline: "We gaan voor een full omnichannel benadering van het merk CKS en willen het modemerk dan ook in haar unieke identiteit aanbieden in alle verkoopkanalen: 7 flagshipstores, 14 shop-in-shops bij Galeria Inno, het wholesale-kanaal, de eigen CKS-webshop en andere webplatformen. De retailwereld is snel veranderd als gevolg van corona, en we geloven erin dat dit een gezonde start is om het merk terug in haar kracht te zetten."  

 

Vijftien medewerkers van het voormalige hoofdkantoor van CKS kunnen hun job behouden, op de winkelvloer (de eigen winkels en de shop-in-shops bij Galeria Inno) kan CRG 38 medewerkers tewerkstellen. "Door deze invulling kunnen we in totaal 53 medewerkers een toekomst bieden bij een familiebedrijf dat streeft naar een duurzame samenwerking."