Winkels McGregor en Gaastra apart te koop | RetailDetail

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop
Foto Moyersoen.be

De 29 Belgische winkels en het hoofdkantoor van de noodlijdende kledinggroep rond McGregor en Gaastra staan te koop. Er  kan nog tot vrijdag 21 april om 12u worden geboden op elk van de panden bij het online veilinghuis Moyersoen.

Tewerkstelling speelt mee

Twee van de winkels zijn gesloten, de andere verkooppunten zijn nog open en werken voorlopig voort. Bij de beoordeling van de biedingen zal dan ook rekening worden gehouden met de garanties die worden geboden op het vlak van tewerkstelling.

 

De winkels kunnen apart worden gekocht. Wie interesse heeft in een verkooppunt, moet een waarborg van 500 euro betalen. Hij krijgt daardoor toegang tot de datakamer met gegevens over de verkooppunten.

 

Goedkeuring rechtbank

De overnames moeten worden goedgekeurd door de rechtbank van koophandel. Sinds 20 maart staan de activiteiten van de betrokken vennootschappen NV Gaastra Retail Belgium, NV McGregor Retail Belgium en McGregor Finance Belgium BVBA immers onder bescherming van die rechtbank, die het bedrijf moet toelaten om te reorganiseren.

 

De reorganisatie bij McGregor en Gaastra slaat alleen op het netwerk van de fysieke winkels van beide merken. De winkels die worden uitgebaat door zelfstandige handelaars vallen er niet onder, evenmin als de groothandelsactiviteiten via multimerkenwinkels en Galeria Inno.

 

McGregor en Gaastra waren in de problemen gekomen door de opmars van de e-commerce. In Nederland werden de ketens vorig jaar failliet verklaard, waarna ze een doorstart maakten onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.