Winkels McGregor en Gaastra apart te koop | RetailDetail

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop

Winkels McGregor en Gaastra apart te koop
Foto Moyersoen.be

De 29 Belgische winkels en het hoofdkantoor van de noodlijdende kledinggroep rond McGregor en Gaastra staan te koop. Er  kan nog tot vrijdag 21 april om 12u worden geboden op elk van de panden bij het online veilinghuis Moyersoen.

Tewerkstelling speelt mee

Twee van de winkels zijn gesloten, de andere verkooppunten zijn nog open en werken voorlopig voort. Bij de beoordeling van de biedingen zal dan ook rekening worden gehouden met de garanties die worden geboden op het vlak van tewerkstelling.

 

De winkels kunnen apart worden gekocht. Wie interesse heeft in een verkooppunt, moet een waarborg van 500 euro betalen. Hij krijgt daardoor toegang tot de datakamer met gegevens over de verkooppunten.

 

Goedkeuring rechtbank

De overnames moeten worden goedgekeurd door de rechtbank van koophandel. Sinds 20 maart staan de activiteiten van de betrokken vennootschappen NV Gaastra Retail Belgium, NV McGregor Retail Belgium en McGregor Finance Belgium BVBA immers onder bescherming van die rechtbank, die het bedrijf moet toelaten om te reorganiseren.

 

De reorganisatie bij McGregor en Gaastra slaat alleen op het netwerk van de fysieke winkels van beide merken. De winkels die worden uitgebaat door zelfstandige handelaars vallen er niet onder, evenmin als de groothandelsactiviteiten via multimerkenwinkels en Galeria Inno.

 

McGregor en Gaastra waren in de problemen gekomen door de opmars van de e-commerce. In Nederland werden de ketens vorig jaar failliet verklaard, waarna ze een doorstart maakten onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.