Winst en omzet Nike doen sprintje voorwaarts

Winst en omzet Nike doen sprintje voorwaarts

Winst en omzet Nike doen sprintje voorwaarts

Het Amerikaanse sportbedrijf Nike heeft in het voorbije kwartaal zowel zijn omzet als zijn winst weten op te krikken. Toch waren analisten niet tevreden met de resultaten van Nike, omdat de orders voor het huidige kwartaal niet snel genoeg groeien.

Tragere groei in Verenigde Staten

De totale omzet van Nike groeide het voorbije kwartaal met 8% naar 9,1 miljard dollar (8,1 miljard euro), bij constante wisselkoersen was er zelfs sprake van een groei van 10%. De nettowinst ging er dan weer met 6% op vooruit, naar 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro). Nochtans gaf Nike heel wat extra geld uit aan marketing tijdens de Olympische Spelen.

 

Nike liet ook verstaan dat het aantal orders voor het huidige kwartaal er met 5% op zou vooruitgaan. Dat was niet helemaal naar de zin van de analisten, die een grotere sprong hadden verwacht. Dat komt voornamelijk, omdat er in de Verenigde Staten sprake is van een groei van slechts 1%: Nike heeft daar immers te maken met opkomende concurrentie van merken als Adidas en Under Armour.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…