Winst Zalando totaal weggeveegd

Winst Zalando totaal weggeveegd

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

 

Meer en betere klanten

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 1,196 miljard euro, volgens topman Rubin Ritter omdat zijn bedrijf "daarop heeft gefocust in het eerste kwartaal, ondanks een uitdagende modemarkt." De signalen zijn inderdaad positief: in het eerste kwartaal steeg het aantal actieve klanten met 17% naar 23,9 miljoen, en zij plaatsten dan nog eens gemiddeld 12% meer bestellingen dan begin vorig jaar.

 

De CEO is vooral trots op de succesvolle lancering van de categorie schoonheidsproducten op de Duitse webshop: "Schoonheid is onze eerste nieuwe categorie in vier jaar en de start was veelbelovend. We willen ons assortiment uitbreiden en een one-stop-shop worden voor mode én lifestyle", aldus Ritter.

 

Door de grote investeringen blijft Zalando wel geloven dat de doelstellingen voor het hele jaar haalbaar blijven, te weten een omzetstijging van 20 tot 25% en een winst (EBIT) tussen 220 miljoen en 270 miljoen euro. "Een trage start van het lente/zomerseizoen heeft de sector onder druk gezet, maar wij hebben de groeidoelen stevig in het vizier", klinkt het bij topman Ritter.