Wintersolden dit jaar vijf procent slechter | RetailDetail

Wintersolden dit jaar vijf procent slechter

Wintersolden dit jaar vijf procent slechter
Foto: Shutterstock

De wintersolden zijn geen succes, blijkt uit een rondvraag van Comeos. In vergelijking met de wintersolden van 2016 is er in de voorbije maand 5% minder verkocht. De handelaars leggen de schuld bij het weer.

 

Winkelcentra en online deden het beter

Overmorgen eindigen de wintersolden van dit jaar. Terwijl tijdens de maand december in de kledingwinkels 3,77% meer kledingstukken werden verkocht dan in december 2016, ging er in de soldenperiode van januari 5% minder over de toonbanken dan een jaar eerder. Het weer is volgens de zelfstandigen- en handelsorganisaties Comeos, Unizo en Mode Unie de grootste boosdoener. De schuldige zou het slechte en natte winterweer geweest zijn, geven de handelaars aan in de bevraging. 

 

Dat kunnen ze staven doordat de winkelcentra relatief beter presteerden en ook online de soldenperiode een groter succes was. “De solden zijn dit jaar traag op gang gekomen. Er was minder volk op straat maar meer in de winkelcentra”, klinkt het.  Er was niettemin ook minder om te verkopen: de meeste handelaars hadden dit jaar minder voorraad in vergelijking met het winterseizoen van 2016.

 

In de soldenperiodes slaan Mode Unie, Unizo en Comeos de handen in elkaar en bevragen ze hun leden op dezelfde manier voor hun soldenenquêtes. Zo willen de organisaties voor meer duidelijkheid zorgen en een objectieve vergelijking tussen de soldenresultaten van zelfstandige handelaars en winkelketens vergemakkelijken. Alleen modewinkels worden evenwel bevraagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top