Wintersolden dit jaar vijf procent slechter | RetailDetail

Wintersolden dit jaar vijf procent slechter

Wintersolden dit jaar vijf procent slechter
Foto: Shutterstock

De wintersolden zijn geen succes, blijkt uit een rondvraag van Comeos. In vergelijking met de wintersolden van 2016 is er in de voorbije maand 5% minder verkocht. De handelaars leggen de schuld bij het weer.

 

Winkelcentra en online deden het beter

Overmorgen eindigen de wintersolden van dit jaar. Terwijl tijdens de maand december in de kledingwinkels 3,77% meer kledingstukken werden verkocht dan in december 2016, ging er in de soldenperiode van januari 5% minder over de toonbanken dan een jaar eerder. Het weer is volgens de zelfstandigen- en handelsorganisaties Comeos, Unizo en Mode Unie de grootste boosdoener. De schuldige zou het slechte en natte winterweer geweest zijn, geven de handelaars aan in de bevraging. 

 

Dat kunnen ze staven doordat de winkelcentra relatief beter presteerden en ook online de soldenperiode een groter succes was. “De solden zijn dit jaar traag op gang gekomen. Er was minder volk op straat maar meer in de winkelcentra”, klinkt het.  Er was niettemin ook minder om te verkopen: de meeste handelaars hadden dit jaar minder voorraad in vergelijking met het winterseizoen van 2016.

 

In de soldenperiodes slaan Mode Unie, Unizo en Comeos de handen in elkaar en bevragen ze hun leden op dezelfde manier voor hun soldenenquêtes. Zo willen de organisaties voor meer duidelijkheid zorgen en een objectieve vergelijking tussen de soldenresultaten van zelfstandige handelaars en winkelketens vergemakkelijken. Alleen modewinkels worden evenwel bevraagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.