Woolrich opent 1e Belgische winkel in Antwerpen | RetailDetail

Woolrich opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

Woolrich opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

In de Antwerpse Schuttershofstraat heeft Woolrich zijn eerste Belgische winkel geopend. Het Amerikaanse modemerk wil de komende jaren wereldwijd sterk uitbreiden.

75 nieuwe winkels tegen 2020

De inrichting van de winkel is gebaseerd op de winkel in Tokio, die werd ontworpen door het internationale architectenbureau Wonderwall onder de creatieve leiding van Masamichi Katayama. De winkel heeft een oppervlakte van 102 m² en kreeg een interieur waarvoor gebruik gemaakt is van de combinatie tussen modern en oud, om te benadrukken dat het merk al sinds 1830 bestaat.

 

"Woolrich is de voorbije paar jaar exponentieel gegroeid in België en dat wijst op een groot ontwikkelingspotentieel. De opening van een flagshipstore precies op dit moment maakt de communicatie met onze klanten niet alleen eenvoudiger, maar ook directer en zo kunnen we de wereld van Woolrich naar België brengen”, staat te lezen in het persbericht van de Amerikaanse keten.

 

Woolrich wil de komende jaren sterk uitbreiden, want het is de bedoeling dat er tegen 2020 wereldwijd 75 nieuwe vestigingen worden geopend.

 

Antwerpen blijft zich met de komst van Woolrich op de kaart zetten als modehoofdstad van België. Binnenkort opent ook het Zweedse Weekday zijn eerste filiaal in de Kammenstraat in de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.