Woolrich opent 1e Belgische winkel in Antwerpen | RetailDetail

Woolrich opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

Woolrich opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

In de Antwerpse Schuttershofstraat heeft Woolrich zijn eerste Belgische winkel geopend. Het Amerikaanse modemerk wil de komende jaren wereldwijd sterk uitbreiden.

75 nieuwe winkels tegen 2020

De inrichting van de winkel is gebaseerd op de winkel in Tokio, die werd ontworpen door het internationale architectenbureau Wonderwall onder de creatieve leiding van Masamichi Katayama. De winkel heeft een oppervlakte van 102 m² en kreeg een interieur waarvoor gebruik gemaakt is van de combinatie tussen modern en oud, om te benadrukken dat het merk al sinds 1830 bestaat.

 

"Woolrich is de voorbije paar jaar exponentieel gegroeid in België en dat wijst op een groot ontwikkelingspotentieel. De opening van een flagshipstore precies op dit moment maakt de communicatie met onze klanten niet alleen eenvoudiger, maar ook directer en zo kunnen we de wereld van Woolrich naar België brengen”, staat te lezen in het persbericht van de Amerikaanse keten.

 

Woolrich wil de komende jaren sterk uitbreiden, want het is de bedoeling dat er tegen 2020 wereldwijd 75 nieuwe vestigingen worden geopend.

 

Antwerpen blijft zich met de komst van Woolrich op de kaart zetten als modehoofdstad van België. Binnenkort opent ook het Zweedse Weekday zijn eerste filiaal in de Kammenstraat in de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Back to top