Yaya trekt de grenzen over | RetailDetail

Yaya trekt de grenzen over

Yaya trekt de grenzen over
Yaya in Knokke

Het Nederlandse modemerk Yaya is bezig aan een internationale expansie, waarbij het al een eerste winkel in België heeft geopend. Later moeten er ook filialen volgen in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

“Exclusief blijven”

De eerste buitenlandse winkel van Yaya opende zijn deuren in Knokke aan de Belgische kust. Daarvoor werkt het Nederlandse merk samen met Retail Concepts, het bedrijf achter outdoorketen A.S. Adventure. Retail Concepts neemt de exploitatie van de Belgische winkel voor zijn rekening,  schrijft RetailNews.

 

Dit najaar moeten er nog eens twee winkels van Yaya openen in België, meer bepaald in Antwerpen en Hasselt. Deze zomer is ook Frankrijk aan de beurt, waar een eerste winkel zijn deuren zal openen in Arcachon.

 

Later staan ook nog Luxemburg en Duitsland op het programma. Eigenaar Patrick Draijer zou momenteel al onderhandelingen voeren ronde de eerste Duitse winkels, die ook dit najaar moeten openen. Hij is echter niet van plan om in snel tempo het aantal vestigingen van de keten uit te breiden. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen. Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven”, zegt hij.

 

Yaya heeft ook al vier eigen vestigingen in Nederland en de kleding van het merk wordt daarnaast verkocht bij ongeveer 2.200 multibrandwinkels en vijftig shop-in-shops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.