Yaya trekt de grenzen over | RetailDetail

Yaya trekt de grenzen over

Yaya trekt de grenzen over
Yaya in Knokke

Het Nederlandse modemerk Yaya is bezig aan een internationale expansie, waarbij het al een eerste winkel in België heeft geopend. Later moeten er ook filialen volgen in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

“Exclusief blijven”

De eerste buitenlandse winkel van Yaya opende zijn deuren in Knokke aan de Belgische kust. Daarvoor werkt het Nederlandse merk samen met Retail Concepts, het bedrijf achter outdoorketen A.S. Adventure. Retail Concepts neemt de exploitatie van de Belgische winkel voor zijn rekening,  schrijft RetailNews.

 

Dit najaar moeten er nog eens twee winkels van Yaya openen in België, meer bepaald in Antwerpen en Hasselt. Deze zomer is ook Frankrijk aan de beurt, waar een eerste winkel zijn deuren zal openen in Arcachon.

 

Later staan ook nog Luxemburg en Duitsland op het programma. Eigenaar Patrick Draijer zou momenteel al onderhandelingen voeren ronde de eerste Duitse winkels, die ook dit najaar moeten openen. Hij is echter niet van plan om in snel tempo het aantal vestigingen van de keten uit te breiden. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen. Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven”, zegt hij.

 

Yaya heeft ook al vier eigen vestigingen in Nederland en de kleding van het merk wordt daarnaast verkocht bij ongeveer 2.200 multibrandwinkels en vijftig shop-in-shops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

Back to top