Yaya trekt de grenzen over

Yaya trekt de grenzen over

Het Nederlandse modemerk Yaya is bezig aan een internationale expansie, waarbij het al een eerste winkel in België heeft geopend. Later moeten er ook filialen volgen in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

“Exclusief blijven”

De eerste buitenlandse winkel van Yaya opende zijn deuren in Knokke aan de Belgische kust. Daarvoor werkt het Nederlandse merk samen met Retail Concepts, het bedrijf achter outdoorketen A.S. Adventure. Retail Concepts neemt de exploitatie van de Belgische winkel voor zijn rekening,  schrijft RetailNews.

 

Dit najaar moeten er nog eens twee winkels van Yaya openen in België, meer bepaald in Antwerpen en Hasselt. Deze zomer is ook Frankrijk aan de beurt, waar een eerste winkel zijn deuren zal openen in Arcachon.

 

Later staan ook nog Luxemburg en Duitsland op het programma. Eigenaar Patrick Draijer zou momenteel al onderhandelingen voeren ronde de eerste Duitse winkels, die ook dit najaar moeten openen. Hij is echter niet van plan om in snel tempo het aantal vestigingen van de keten uit te breiden. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen. Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven”, zegt hij.

 

Yaya heeft ook al vier eigen vestigingen in Nederland en de kleding van het merk wordt daarnaast verkocht bij ongeveer 2.200 multibrandwinkels en vijftig shop-in-shops.