Yoox Net-a-Porter en prins Charles lanceren duurzame kledingcollectie

Yoox Net-a-Porter en prins Charles lanceren duurzame kledingcollectie
Yoox Net-a-Porter

Gisteren heeft de liefdadigheidsinstelling van prins Charles, The Prince’s Foundation, in samenwerking met online modewinkel Yoox Net-a-Porter een capsulecollectie gepresenteerd. Die is geïnspireerd op het werk van Leonardo Da Vinci en legt de nadruk op duurzaamheid.

 

Natuurlijke materialen

De collectie bestaat in totaal uit achttien items, tien voor vrouwen en acht voor mannen, schrijft De Standaard. Alle stukken zijn met de hand gemaakt van natuurlijke en organische materialen van de hoogste kwaliteit, en afkomstig van leveranciers geselecteerd volgens duurzame principes. Er werden geen geen synthetische vezels gebruikt, alleen kasjmier en wol uit Schotland, en ecologische zijde gemaakt in Italië.

 

Achter de collectie gaat het werk schuil van The Modern Artisan, een project van The Prince’s Foundation. Die stichting richtte Prins Charles in 1986 op om de erfgoedtradities van Schotland, zoals bijvoorbeeld het kenmerkende breiwerk en tartan, maar ook de architectuur te ondersteunen. Zes Italiaanse studenten mochten in het kader van The Modern Artisan de kleding ontwerpen. De stukken werden nadien geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, door speciaal opgeleide ambachtslieden en volgens de traditionele, artisanale technieken.

 

Leonardo da Vinci

Grote inspiratiebron voor de collectie was het werk van Leonardo da Vinci. Dat komt onder meer tot uiting in de zuivere, eenvoudige lijnen van de kledingstukken. Ook de plooien, het smokwerk en de architectonische details zijn een eerbetoon aan het Italiaanse genie.

 

De collectie is sinds gisteren wereldwijd te koop via Net-a-Porter, Yoox, Mr. Porter, and The Outnet. De opbrengst is bestemd voor de The Prince’s Foundation, die het geld zal gebruiken om nieuwe opleidingen te geven.