Yoox Net-a-Porter groeit maar voldoet niet aan verwachtingen | RetailDetail

Yoox Net-a-Porter groeit maar voldoet niet aan verwachtingen

Yoox Net-a-Porter groeit maar voldoet niet aan verwachtingen

Online retailer Yoox Net-a-Porter is in het derde kwartaal op vergelijkbare basis met 17,7% gegroeid naar 481,8 miljoen euro, waarmee het toch niet helemaal voldeed aan de verwachtingen van analisten. Vooral in de VS en China vertraagde de groei.

Groei op alle markten

Yoox Net-a-Porter verdeelt zijn inkomsten in drie onderdelen: "Multi-brand In-Season" (met webshops als Net-a-Porter en Mr Porter) groeide op vergelijkbare basis met 16,8% naar 235,9 miljoen euro, "Multi-brand Off-Season" (onder andere Yoox) groeide met 17,4% naar 203,6 miljoen euro en de "online flagship stores" (van onder andere Valentino en Chloé) groeide met 4,8% naar 42,3 miljoen euro.

 

De groep kon op al zijn markten groei optekenen, waarbij de grootste groei in het Verenigd Koninkrijk te vinden was (+20,1% naar 63,8 miljoen euro). In Europa, exclusief het Verenigd Koninkrijk en Italië, steeg de omzet op vergelijkbare basis met 17,5% naar 134,7 miljoen euro.

 

Ondanks die sterke groei waren de analisten niet tevreden met de resultaten van Yoox Net-a-Porter. Analisten hadden immers net iets meer omzet verwachten en gingen vooral uit van een sterkere groei in Noord-Amerika en Azië. Een jaar eerder was die groei nog respectievelijk 18% en 37%, maar dit jaar moest de online modeverkoper het stellen met respectievelijk +10% en +14%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.