Yoox Net-a-Porter stop nu ook met verkoop angorawol

Yoox Net-a-Porter stop nu ook met verkoop angorawol
Shutterstock

Online retailer Yoox Net-a-Porter heeft, na het bannen van producten met bont op de webshops, nu ook besloten om niet langer producten met angorawol aan te bieden. Dat heeft dierenrechtenorganisatie PETA laten weten.

Kort na verbod op bont

Bij PETA zijn ze alvast bijzonder enthousiast over het besluit van Yoox Net-a-Porter. Volgens hen is angorawol steevast het product van dierenmishandeling. “Door een ban te plaatsen op angora, wat in lijn is met de ban op bont, verzekert Yoox Net-A-Porter zich van zijn plaats als grootste modebestemming voor luxe items, nu en in de toekomst”, zegt PETA in een persbericht.

 

Yoox Net-a-Porter maakte begin deze maand bekend dat het niet langer producten met bont gaat verkopen. Het wil zo de impact die het bedrijf heeft op het milieu aanpakken en het voegt zich met het initiatief bij een aantal grote merken, zoals Armani en Zara.

 

"We hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en erkennen het belang van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Met een scala aan initiatieven, partnerschappen en innovaties is het ons doel om als katalysator te fungeren voor veranderingen binnen de industrie”, zei Matteo James Moroni, hoofd duurzaamheid bij Yoox Net-a-Porter, over die beslissing.