Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Het opkomende Franse modemerk Zadig & Voltaire heeft van een Parijse rechter gelijk gekregen in een geschil met Yves Saint Laurent. Die beschuldigde het kleinere modelabel ervan het interieurconcept van een van zijn boetieks te hebben gekopieerd.

Veroordeeld tot 400.000 euro

Volgens Yves Saint Laurent had Zadig & Voltaire in twee van zijn boetieks aan de Champs-Elysées het interieurconcept gekopieerd van de YSL-boetiek aan de Avenue Montaigne. De Parijse handelsrechtbank ziet dat echter anders: zij veroordeelde YSL tot een schadevergoeding van 300.000 euro wegens “tergend en roekeloos geding”. Het Franse luxelabel moet bovendien ook opdraaien voor de gerechtskosten, nog eens om en bij de 100.000 euro.

 

Thierry Gillier, oprichter van Zadig & Voltaire, reageerde uiteraard tevreden: “Als rijzende, onafhankelijke ster positioneert Zadig & Voltaire zich nu al bijna 20 jaar als een trendsetter. Het is niet die originaliteit van zijn universum ‑ rock, chic en urban ‑ die het merk zo succesvol maakt. Deze uitspraak heeft dat nogmaals bevestigd.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.