Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Het opkomende Franse modemerk Zadig & Voltaire heeft van een Parijse rechter gelijk gekregen in een geschil met Yves Saint Laurent. Die beschuldigde het kleinere modelabel ervan het interieurconcept van een van zijn boetieks te hebben gekopieerd.

Veroordeeld tot 400.000 euro

Volgens Yves Saint Laurent had Zadig & Voltaire in twee van zijn boetieks aan de Champs-Elysées het interieurconcept gekopieerd van de YSL-boetiek aan de Avenue Montaigne. De Parijse handelsrechtbank ziet dat echter anders: zij veroordeelde YSL tot een schadevergoeding van 300.000 euro wegens “tergend en roekeloos geding”. Het Franse luxelabel moet bovendien ook opdraaien voor de gerechtskosten, nog eens om en bij de 100.000 euro.

 

Thierry Gillier, oprichter van Zadig & Voltaire, reageerde uiteraard tevreden: “Als rijzende, onafhankelijke ster positioneert Zadig & Voltaire zich nu al bijna 20 jaar als een trendsetter. Het is niet die originaliteit van zijn universum ‑ rock, chic en urban ‑ die het merk zo succesvol maakt. Deze uitspraak heeft dat nogmaals bevestigd.”