Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak tegen Yves Saint Laurent

Het opkomende Franse modemerk Zadig & Voltaire heeft van een Parijse rechter gelijk gekregen in een geschil met Yves Saint Laurent. Die beschuldigde het kleinere modelabel ervan het interieurconcept van een van zijn boetieks te hebben gekopieerd.

Veroordeeld tot 400.000 euro

Volgens Yves Saint Laurent had Zadig & Voltaire in twee van zijn boetieks aan de Champs-Elysées het interieurconcept gekopieerd van de YSL-boetiek aan de Avenue Montaigne. De Parijse handelsrechtbank ziet dat echter anders: zij veroordeelde YSL tot een schadevergoeding van 300.000 euro wegens “tergend en roekeloos geding”. Het Franse luxelabel moet bovendien ook opdraaien voor de gerechtskosten, nog eens om en bij de 100.000 euro.

 

Thierry Gillier, oprichter van Zadig & Voltaire, reageerde uiteraard tevreden: “Als rijzende, onafhankelijke ster positioneert Zadig & Voltaire zich nu al bijna 20 jaar als een trendsetter. Het is niet die originaliteit van zijn universum ‑ rock, chic en urban ‑ die het merk zo succesvol maakt. Deze uitspraak heeft dat nogmaals bevestigd.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.